Monday 30 May 2016

PANA KOTA SA BELOM ČOKOLADOM


Prefinjeni dezert osvežavajućeg ukusa i atraktivnog izgleda. Idealan za letnje vreme i kao sofisticirana završnica obroka.

Dobijena količina: 8 porcija

Vreme pripreme:

20' - priprema
najmanje 6 h - hlađenje

Sastojci:

7 g želatina u prahu
60 ml vode
360 ml neutralne pavlake
50 g šećera
150 g bele čokolade
2 kk arome vanile
480 ml jogurta
bobičasto voće za ukrašavanje
narendana crna čokolada za ukrašavanje

Priprema:

  • U činijici pomešati želatin sa vodom i ostaviti sa strane da počne da se steže. 
  • U međuvremenu, u šerpi pomešati neutralnu pavlaku, šećer i belu čokoladu isečenu na sitno. 
  • Na srednje jakoj vatri mešati da se otope šećer i čokolada. Smesa treba da bude veoma vruća, ali ne i da proključa. Dodati joj želatin i mešati dok se želatin ne rastvori. Skloniti sa vatre.
  •  Dodati hladan jogurt i aromu vanile. 
  • Raspodeliti dobijenu smesu u osam čaša ili ćasa, pokriti i staviti u frižider da se hladi najmanje šest sati. 
  • Ukrasiti svežim bobičastim voćem i narendanom crnom čokoladom. Prijatno!

No comments:

Post a Comment