Dobijena količina: 8 porcija
Vreme pripreme:
20' - pripremanajmanje 6 h - hlađenje
Sastojci:
7 g želatina u prahu60 ml vode
360 ml neutralne pavlake
50 g šećera
150 g bele čokolade
2 kk arome vanile
480 ml jogurta
bobičasto voće za ukrašavanje
narendana crna čokolada za ukrašavanje
Priprema:
- U činijici pomešati želatin sa vodom i ostaviti sa strane da počne da se steže.
- U međuvremenu, u šerpi pomešati neutralnu pavlaku, šećer i belu čokoladu isečenu na sitno.
- Na srednje jakoj vatri mešati da se otope šećer i čokolada. Smesa treba da bude veoma vruća, ali ne i da proključa. Dodati joj želatin i mešati dok se želatin ne rastvori. Skloniti sa vatre.
- Dodati hladan jogurt i aromu vanile.
- Raspodeliti dobijenu smesu u osam čaša ili ćasa, pokriti i staviti u frižider da se hladi najmanje šest sati.
- Ukrasiti svežim bobičastim voćem i narendanom crnom čokoladom. Prijatno!
No comments:
Post a Comment