Pripremaju se brzo i lako. Služe se topli i najbolje idu uz kiselo mleko ili jogurt.
Dobijena količina:
10-12 mafina
Vreme pripreme:
20' - priprema
20-25' - pečenje
Sastojci:
240 g brašna
2 kašike šećera
1 kašičica soli
3.5 kašičice praška za pecivo
60 g rendanog tvrdog sira
50 g iseckane šunke
1 jaje
180 ml mleka
75 g otopljenog putera
Priprema:
- U činiji spojiti prosejano brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Dodati sir i šunku.
- U drugoj činiji istući jaje, pa potom dodati mleko i puter. Dobro izmešati ove sastojke.
- Tečnu smesu sipati u činiju sa suvim sastojcima. Mutiti viljuškom dok se svi suvi sastojci ne natope. Dobiće se gromuljičava smesa.
- Nauljiti samo dno modlica za mafine. Sipati smesu u modlice popunjavajući svega 2/3 zapremine svake modlice.
- Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 20-25'.
PREDLOG: Ovaj mafin možete prilagoditi različitim ukusima. Pre dodavanja šunke, smesu možete podeliti na dva dela. U jedan deo možete dodati šunku, a u drugi ne, i na taj način dobiti i vegetarijansku varijaciju ovog mafina. Prijatno!
No comments:
Post a Comment