Thursday 5 May 2016

MAFINI SA SIROM I ŠUNKOM


Pripremaju se brzo i lako. Služe se topli i najbolje idu uz kiselo mleko ili jogurt.

Dobijena količina: 

10-12 mafina

Vreme pripreme:

20' - priprema
20-25' - pečenje

Sastojci:

240 g brašna
2 kašike šećera
1 kašičica soli
3.5 kašičice praška za pecivo
60 g rendanog tvrdog sira
50 g iseckane šunke
1 jaje
180 ml mleka
75 g otopljenog putera

Priprema:

  • U činiji spojiti prosejano brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Dodati sir i šunku.
  • U drugoj činiji istući jaje, pa potom dodati mleko i puter. Dobro izmešati ove sastojke.
  • Tečnu smesu sipati u činiju sa suvim sastojcima. Mutiti viljuškom dok se svi suvi sastojci ne natope. Dobiće se gromuljičava smesa.
  • Nauljiti samo dno modlica za mafine. Sipati smesu u modlice popunjavajući svega 2/3 zapremine svake modlice.
  • Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 20-25'.

NAPOMENA: Ne zaboravite da su ovi mafini najukusniji dok su topli. Kada se ohlade, možete ih podgrejati u mikrotalasnoj pećnici.

PREDLOG: Ovaj mafin možete prilagoditi različitim ukusima. Pre dodavanja šunke, smesu možete podeliti na dva dela. U jedan deo možete dodati šunku, a u drugi ne, i na taj način dobiti i vegetarijansku varijaciju ovog mafina. Prijatno!

No comments:

Post a Comment