Saturday 7 May 2016

MAFINI SA MAKOM I LIMUNOM


Ovaj mafin je za svaku priliku: za doručak, za dečju užinu ili kao poslastica nakon laganog obroka.

Dobijena količina: 12 mafina

Vreme pripreme:

20' - priprema
25' - pečenje

Sastojci:

280 g brašna
3 kk praška za pecivo
prstohvat soli
1 kesica vanilin šećera
100 g šećera
2 sk maka
2 jajeta
150 ml mleka
100 ml kiselog mleka ili jogurta
80 g otopljenog putera
1 sk narendane limunove kore

Priprema:

  • U velikoj posudi pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo, so, vanilin šećer, šećer i mak.
  • U drugoj posudi umutiti jaja, potom im dodati otopljeni puter, koru limuna, mleko i kiselo mleko.
  • Tečnom smesom preliti suve sastojke. Blago mešati viljuškom sve dok se masa ne ujednači. Ne treba "premutiti".
  • Nauljiti dno modlica za mafine. Sipati smesu u modlice popunjavajući samo 2/3 zapremine svake modlice. 
  • Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 25'. 
  • Nakon vađenja iz rerne, ostaviti ih oko 5' da odstoje u modlicama, a potom ih izvaditi i poređati na rešetku da se ohlade.

No comments:

Post a Comment