Ovaj mafin je za svaku priliku: za doručak, za dečju užinu ili kao poslastica nakon laganog obroka.
Dobijena količina: 12 mafina
Vreme pripreme:
20' - priprema
25' - pečenje
Sastojci:
280 g brašna
3 kk praška za pecivo
prstohvat soli
1 kesica vanilin šećera
100 g šećera
2 sk maka
2 jajeta
150 ml mleka
100 ml kiselog mleka ili jogurta
80 g otopljenog putera
1 sk narendane limunove kore
Priprema:
- U velikoj posudi pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo, so, vanilin šećer, šećer i mak.
- U drugoj posudi umutiti jaja, potom im dodati otopljeni puter, koru limuna, mleko i kiselo mleko.
- Tečnom smesom preliti suve sastojke. Blago mešati viljuškom sve dok se masa ne ujednači. Ne treba "premutiti".
- Nauljiti dno modlica za mafine. Sipati smesu u modlice popunjavajući samo 2/3 zapremine svake modlice.
- Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 25'.
- Nakon vađenja iz rerne, ostaviti ih oko 5' da odstoje u modlicama, a potom ih izvaditi i poređati na rešetku da se ohlade.
No comments:
Post a Comment