Tradicionalno se pripremaju u posebnim modlicama u obliku školjke, ali ako nemate takvu vrstu posude, možete koristiti i modle za omanje mafine, na primer.
Dobijena količina: 32 komada (modlica 7x4 cm)
Vreme pripreme:
20' - priprema60' - hlađenje
10-15' pečenje
Sastojci:
125 g brašna125 g šećera
125 putera
3 jajeta
11⁄2 kk praška za pecivo
1⁄2 kk soli
60 g mlevenih badema
1⁄4 kk arome vanile
1 sk narendane kore pomorandže
Priprema:
- U velikoj posudi pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo i šećer.
- Otopiti puter i ostaviti da se ohladi.
- Dodavati jaja u brašno i šećer i mešati varjačom. Postepeno dodavati ohlađeni puter, so, mlevene bademe, narandžinu koru i aromu vanile.
- Poklopiti činiju i staviti sat vremena u frižider da se ohladi.
- Nauljiti modlice i sipati u njih smesu, popunjavajući svega ⅔ zapremine svake modlice.
- Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći 10-13'.
- Poređati gotove madlene na metalnu rešetku da se prohlade.
NAPOMENA: Ako ste u prilici da kupite vodicu pomorandžinog cveta, iskoristite je UMESTO narendane pomorandžine kore. Za ovu meru su potrebne 2 kk. Ova esencija daće madlenama blag, ali upečatljiv ukus. Prijatno!
No comments:
Post a Comment