Thursday, 5 May 2016

FRANCUSKE MADLENE


Tradicionalno se pripremaju u posebnim modlicama u obliku školjke, ali ako nemate takvu vrstu posude, možete koristiti i modle za omanje mafine, na primer.

Dobijena količina: 32 komada (modlica 7x4 cm)

Vreme pripreme:

20' - priprema
60' - hlađenje
10-15' pečenje

Sastojci:

125 g brašna
125 g šećera
125 putera
3 jajeta
112 kk praška za pecivo
12 kk soli
60 g mlevenih badema
14 kk arome vanile
1 sk narendane kore pomorandže

Priprema:

  • U velikoj posudi pomešati prosejano brašno, prašak za pecivo i šećer.
  • Otopiti puter i ostaviti da se ohladi.
  • Dodavati jaja u brašno i šećer i mešati varjačom. Postepeno dodavati ohlađeni puter, so, mlevene bademe, narandžinu koru i aromu vanile.
  • Poklopiti činiju i staviti sat vremena u frižider da se ohladi.
  • Nauljiti modlice i sipati u njih smesu, popunjavajući svega ⅔ zapremine svake modlice.
  • Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći 10-13'.
  • Poređati gotove madlene na metalnu rešetku da se prohlade.

NAPOMENA: Ako ste u prilici da kupite vodicu pomorandžinog cveta, iskoristite je UMESTO narendane pomorandžine kore. Za ovu meru su potrebne 2 kk. Ova esencija daće madlenama blag, ali upečatljiv ukus. Prijatno!

No comments:

Post a Comment