Sunday, 22 May 2016

DVOBOJNI BADEM KOLAČIĆI


Dekorativni i meki kolačići koji se brzo pripremaju.

Dobijena količina: 12 komada


Vreme pripreme:

15' - priprema
15' - pečenje

Sastojci: 

80 g brašna
1 kk praška za pecivo
prstohvat soli
1 sk kakao praha
60 g margarina na sobnoj temperaturi
60 g šećera
1 jaje
60 ml jogurta ili kiselog mleka
1 sk meda
60 g bademovih listića

Priprema:

  • U činiju staviti prosejano brašno, prašak za pecivo, so, kakao, šećer i margarin i mutiti mikserom. Dobiće se gromuljičava smesa. 
  • U drugoj činiji umutiti jaje, jogurt i med. 
  • Sadržaj druge činije usuti u prvu činiju i mutiti mikserom dok se smesa ne ujednači. 
  • Plitke modlice namazati uljem, a potom ih posuti ljuspicama badema. 
  • Smesom preliti bademe tako da ⅔ modlice bude puno. 
  • Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15'. 
  • Izvaditi iz rerne, izvaditi iz modlica i staviti na metalnu rešetku da se hlade. Prijatno!
Napomena: Količina dobijenih kolačića varira u zavisnosti od veličine korišćenih modlica. Ja sam koristila modlice za mini krofne, spoljnog prečnika 6 cm i unutrašnjeg prečnika 2.5 cm.

No comments:

Post a Comment