Bilo da je služite kao predjelo ili kao lagano glavno jelo, ovu slanu tortu ćete zapamtiti po blagom ukusu i neobičnoj teksturi.
Dobijena količina: pogodno za 6-8 osoba
Vreme pripreme:
50' - priprema45' - pečenje
30' - hlađenje
Sastojci:
250 g ječma2 jajeta
200 ml mleka
500 g svežeg spanaća
30 g rendanog parmezana
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
Priprema:
- Skuvati ječam, ocediti ga i prebaciti u veliku činiju. Dodati mu maslinovo ulje, promešati i ostaviti da se prohladi.
- Skuvati spanać, procediti ga i sitno iseći.
- U činiju sa ječmom dodati sledeće namirnice: spanać, jaja, parmezan, mleko i so. Promešati da se ujednači.
- Tepsiju za hleb (oko 14x25 cm) obložiti prethodno pokvašenim i rukom izgužvanim papirom za pečenje. Uliti smesu i peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko 45'.
- Izvaditi iz rerne i pustiti da se ohladi. Poslužiti je isečenu na šnite. Odlično ide uz svež paradajz. Prijatno!
NAPOMENA: Nakon vađenja slane torte iz rerne, važno je ostaviti je da se ohladi. Budite strpljivi. U suprotom, ako se izvadi još vruća, lako će se raspasti.
No comments:
Post a Comment