Ako nemate mnogo vremena na raspolaganju, a želite da pripremite slatko posluženje koje će biti i ukusno i za oko privlačno, onda vam predlažem čoko dukate.
Količina: 18 komada (prečnika oko 5 cm)
Potrebno vreme:
20' - priprema
30' - hlađenje
Sastojci:
100 g crne čokolade za kuvanje
100 g bele čokolade
20 g suvih brusnica
50 g mešanog proprženog koštunjavog voća (nesoljeni bademi, kikiriki, lešnici...)
Priprema:
- Razdvojiti i na ravnu tacnu poređati papirne korpice za mafine.
- U odvojenim činijama, na pari otopiti belu i crnu čokoladu.
- Supenom kašikom otopljenu belu čokoladu sipati u korpice. Jedna supena kašika je mera za jednu korpicu. Još uvek toplu čokoladu posuti brusnicama i koštunjavim voćem.
- Postupak ponoviti i sa otopljenom crnom čokoladom.
- Tacnu sa korpicama staviti u frižider da se čokolada ohladi. Prijatno!
Izgledaju savršeno!!!
ReplyDeleteHvala lepo! Savršen im je ukus, a i savršeno lako se prave. :-)
ReplyDelete