Saturday 4 June 2016

MUS OD MANGA


Osvežavajući dezert privlačnog izgleda, bogat je antioksidansima i gotovo da ne sadrži masnoće.

Dobijena količina: 4 porcije

Vreme pripreme:

20' - priprema
najmanje 6 h - hlađenje

Sastojci:

2 manga
1 sk šećera
7 g želatina
60 ml vode
200 ml mleka
borovnice ili jagode za ukrašavanje, po želji

Priprema:

  • Oljuštiti mango i iseći na kriške. 
  • Štapnim mikserom mutiti dok se ne dobije pire. Dodati šećer i promešati. 
  • Želatin pomešati sa vodom i sipati u pire. 
  • Zagrejati mleko. Treba da zapeni, ali ne i da proključa. Mleko sipati u pire i izmešati dobijenu smesu. 
  • Sipati u čaše i staviti u frižider da se hladi najmanje 6 h. 
  • Po želji ukrasiti borovnicama, jagodama ili nekim drugim svežim voćem.

No comments:

Post a Comment