Ako želite da pripremite nešto posebno ukusno, a drugačije od onoga što se može naći na većini trpeza, to su onda ove čokoladne pločice. Iznenadićete se kad vidite koliko je proces pripreme jednostavan. Međutim, obratite pažnju na sledeće: crna čokolada koju koristite mora biti kvalitetna. Što kvalitetnija crna čokolada, to je upečatljiviji ukus.
Vreme pripreme:
25' - priprema
3h - hlađenje
Sastojci:
50 g putera, na sobnoj temperaturi
2 žumanceta
75 g šećera u prahu
narendana kora polovine pomorandže
350 g poluslatke crne čokolade za kuvanje (npr. Menaž)
60 ml prohlađenog crnog čaja
50 g kakao praha
Priprema:
- Četvrtastu tepsiju (stranice oko 18 cm) obložiti aluminijumskom folijom.
- U činiji srednje veličine mikserom mutiti puter, žumanca i prosejani prah šećer sve dok smesa ne postane svetla i kremasta. U nju umešati koru pomorandže.
- Na pari otopiti čokoladu.
- Prohlađeni čaj i čokoladu sipati u smesu od putera. Sve promešati da se izjednači i usuti u prethodno pripremljenu tepsiju. Ostaviti u frižider da se dobro stegne.
- Nakon što se čokoladna masa ohladila, velikim i teškim nožem je seći na pločice stranica oko 2 cm, koje je potom potrebno uvaljati u kakao prah. Prijatno!
NAPOMENA: Kako poslastica sadrži sveža jaja, držite je na hladnom mestu.
No comments:
Post a Comment