Intenzivnog je ukusa i isto tako intenzivne boje. Može se poslužiti topla, uz parmezan, krutone ili slatku pavlaku, ili pak hladna, ukrašena kašikom jogurta.
Dobijena količina: za 6 osoba
Vreme pripreme: 30'
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja1 l vode
1 kocka za supu
1 glavica crnog luka
500 g smrznutog graška
1 krompir
1 kašika mirođije
biber, po želji
Priprema:
- Na ulju propržiti iseckani crni luk dok ne omekša.
- Dodati vodu, kocku za supu, grašak i krompir isečen na kockice. Ostaviti da proključa, pa potom pustiti da se krčka oko 15' ili koliko je potrebno da se krompir skuva.
- Skloniti sa vatre.
- Ako se na površini uhvatila bela pena, ukloniti je kašikom.
- Začiniti biberom po ukusu.
- Štapnim mikserom mutiti dok se sadržina ne usitni i ne postane glatka.
- Na kraju dodati sitno seckanu mirođiju. Prijatno!
PREDLOG: Može se ukrasiti malom količinom neutralne pavlake.
No comments:
Post a Comment