Wednesday 18 May 2016

KREM SUPA OD GRAŠKA


Intenzivnog je ukusa i isto tako intenzivne boje. Može se poslužiti topla, uz parmezan, krutone ili slatku pavlaku, ili pak hladna, ukrašena kašikom jogurta.

Dobijena količina: za 6 osoba

Vreme pripreme: 30'

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 l vode
1 kocka za supu
1 glavica crnog luka
500 g smrznutog graška
1 krompir
1 kašika mirođije
biber, po želji

Priprema:

  • Na ulju propržiti iseckani crni luk dok ne omekša. 
  • Dodati vodu, kocku za supu, grašak i krompir isečen na kockice. Ostaviti da proključa, pa potom pustiti da se krčka oko 15' ili koliko je potrebno da se krompir skuva. 
  • Skloniti sa vatre. 
  • Ako se na površini uhvatila bela pena, ukloniti je kašikom. 
  • Začiniti biberom po ukusu. 
  • Štapnim mikserom mutiti dok se sadržina ne usitni i ne postane glatka. 
  • Na kraju dodati sitno seckanu mirođiju. Prijatno!
PREDLOG: Može se ukrasiti malom količinom neutralne pavlake.

No comments:

Post a Comment