Odlične su kao posluženje pripremljeno i nekoliko dana unapred. Meke su, glatke i sočne. Deca će ih sigurno voleti.
Dobijena količina: 30 loptica prečnika oko 2 cm
Potrebno vreme:
30' - priprema90' - hlađenje
Sastojci:
225 g mlevenog keksa (plazma, petit beurre ili sl.)150 g mlevenih badema (ili oraha)
100 g prah šećera
½ kk cimeta
180 ml gustog soka od bresaka (ili nekog drugog soka)
120 g čokolade
40 g putera
bademovi listići za ukrašavanje
Priprema:
- U činiji izmešati keks, bademe, prah šećer i cimet, pa potom sastojke preliti sokom. Ujednačiti smesu i staviti u frižider na oko 30' da se stegne.
- Kašičicom vaditi deliće smese koje potom treba oblikovati u loptice i ređati na aluminijumsku foliju. Ponovo staviti u frižider na 30'.
- Dok se loptice stežu, na pari otopiti čokoladu i puter.
- Pomažući se viljuškom ili čačkalicom, samo polovinu loptice umočiti u čokoladnu smesu. Spustiti u korpicu i po želji ukrasiti bademovim listićima. Staviti u frižider da se stegne čokoladni preliv. Prijatno!
No comments:
Post a Comment