Friday, 20 May 2016

RUSKE GRUDVE


Ovaj keks, poznat još i kao meksički svadbeni kolačić, idealno je posluženje uz čaj. Može da stoji do sedam dana nakon pripreme, u zatvorenoj posudi.

Dobijena količina: oko 55 keksa prečnika oko 1.5 cm

Spremno za serviranje: za 1h 30'.

Vreme pripreme:

10' - mešenje
15' - hlađenje
25' - oblikovanje
15' - pečenje
20' - hlađenje
5' - ukrašavanje

Sastojci:

200 g omekšalog putera
50 g prah šećera
60 g mlevenih badema bez ljuske
40 g seckanih badema bez ljuske
300 g brašna
2 sk iseckanih listića crnog čaja
dodatni prah šećer za ukrašavanje


Priprema:

  • U činiji sjediniti sve namirnice i umesiti ujednačenu smesu. 
  • Staviti u frižider da se ohladi. 
  • Kafenom kašikom vaditi deliće smese i prstima oblikovati u kuglice. Ređati na papir za pečenje. 
  • Peći oko 15' na 180°C. 
  • Ohlađene kuglice staviti u kesu sa prah šećerom. Kesu zatvoriti i protresti da se kuglice  sa svih strana uvaljaju u prah šećer. Ako volite manje slatku varijantu, dovoljno ih je posuti prah šećerom. Prijatno!
Predlog: Umesto badema mogu se koristiti i mleveni i seckani orasi. Kolačići takođe budu ukusni, ali tada neće biti bele boje.

No comments:

Post a Comment