Friday 20 May 2016

BANANA HLEB


Odličan kao deo slatkog doručka ili kao užina, nezaobilazan je u ponudi kafeterijskih lanaca širom sveta. Može da stoji nekoliko dana pokriven folijom.

Dobijena količina: 1 vekna

Vreme pripreme:

20' - priprema
oko 50' - pečenje

Sastojci:

250 g brašna
2 kk praška za pecivo
½ kk soli
¼ kk cimeta
160 g putera na sobnoj temperaturi
140 g žutog šećera
2 jajeta
3 zrele, izgnječene banane

Priprema: 

  • U činiji prosejati brašno, prašak za pecivo, so i cimet. 
  • U drugoj činiji mikserom mutiti puter i šećer dok se ne dobije kremasta masa, a potom dodavati jedno po jedno jaje, a zatim i izgnječene banane. Na kraju dodati suve sastojke iz prve činije. Mutiti dok se smesa ne ujednači.
  • Smesu usuti u modlu za hleb (dimenzija 23 x 13 x 6 cm) prethodno namazanu uljem i posutu brašnom. Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180°C oko 50'. Čačkalicom proveriti da li je unutrašnjost pečena.
  • Ostaviti da odstoji u modli 5', a potom prebaciti na metalnu rešetku da se ohladi u potpunosti. Prijatno!

Predlog: Može se iseći na kriške i staviti u zamrzivač.

No comments:

Post a Comment