Friday 27 May 2016

PUNJENA JAJA


Predjelo sa brojnim varijacijama, pogodno za sve uzraste.

Dobijena količina: 10 polutki

Vreme pripreme: 30'

Sastojci:

5 jaja
3 kašike majoneza
1 kašika senfa
1 kašika sirćeta
2 iseckane šnite šunke
3 lista iseckanog vlašca
2 kašike rendanog parmezana
2 sitno isečene masline
nekoliko listića svežeg bosiljka
biber, po ukusu

Priprema:

  • Tvrdo skuvati jaja, oljuštiti ih, preseći na pola i izvaditi žumanca. Skuvana belanca staviti sa strane. 
  • Žumaca staviti u malu činiju i izgnječiti ih viljuškom. Dodati majonez, senf i sirće, i dobro izmešati. Po želji dodati biber. 
  • Dobijenu količinu podeliti na dva dela. 
  • U jedan deo dodati iseckanu šunku i deo vlašca. Promešati. Polovinu belanaca filovati smesom i ukrasiti je preostalim vlašcem. 
  • U drugi deo dodati parmezan. Promešati. Nafilovati preostala belanca i ukrasiti sitno seckanim maslinama i listićima bosiljka. Prijatno!

Varijacije:

Varijacija 1: Umesto šunke, možete staviti sitne komade dimljenog lososa.
Varijacija 2: Umesto šunke, možete staviti sitno isečenu skuvanu šparglu.
Varijacija 3: Umesto majoneza, možete staviti istu količinu kisele pavlake i dodati izgnječenu polovinu avokada.
Varijacija 4: Umesto parmezana, možete staviti grčku fetu, a umesto bosiljka origano.

Predlog: Ako želite kremastiju smesu, kuvana žumanca nije dovoljno izgnječiti viljuškom, nego ih je potrebno provući kroz sitno sito. To će im dati finu teksturu.

No comments:

Post a Comment