Dobijena količina: 10 polutki
Vreme pripreme: 30'
Sastojci:
5 jaja3 kašike majoneza
1 kašika senfa
1 kašika sirćeta
2 iseckane šnite šunke
3 lista iseckanog vlašca
2 kašike rendanog parmezana
2 sitno isečene masline
nekoliko listića svežeg bosiljka
biber, po ukusu
Priprema:
- Tvrdo skuvati jaja, oljuštiti ih, preseći na pola i izvaditi žumanca. Skuvana belanca staviti sa strane.
- Žumaca staviti u malu činiju i izgnječiti ih viljuškom. Dodati majonez, senf i sirće, i dobro izmešati. Po želji dodati biber.
- Dobijenu količinu podeliti na dva dela.
- U jedan deo dodati iseckanu šunku i deo vlašca. Promešati. Polovinu belanaca filovati smesom i ukrasiti je preostalim vlašcem.
- U drugi deo dodati parmezan. Promešati. Nafilovati preostala belanca i ukrasiti sitno seckanim maslinama i listićima bosiljka. Prijatno!
Varijacije:
Varijacija 1: Umesto šunke, možete staviti sitne komade dimljenog lososa.Varijacija 2: Umesto šunke, možete staviti sitno isečenu skuvanu šparglu.
Varijacija 3: Umesto majoneza, možete staviti istu količinu kisele pavlake i dodati izgnječenu polovinu avokada.
Varijacija 4: Umesto parmezana, možete staviti grčku fetu, a umesto bosiljka origano.
Predlog: Ako želite kremastiju smesu, kuvana žumanca nije dovoljno izgnječiti viljuškom, nego ih je potrebno provući kroz sitno sito. To će im dati finu teksturu.
No comments:
Post a Comment