Brokoli i sušeni paradajz - šarolikost na tanjiru.
Za ovu priliku sam koristila penne rigate (koso sečene izbrazdane cevčice), ali možete upotrebiti bilo koji oblik testenine po izboru. Recept je vrlo prilagodljiv, može se poslužiti kao primo piatto, ali i kao ceo obrok, ili čak, na mnogim prostorima kao prilog.
Dobijena količina:
3-4 porcije ako se služi kao glavno jelo
6-8 porcija ako se služi kao deo obroka
Ukupno vreme pripreme: 30'
Sastojci:
200 g testenine250 g brokolija
50 g sušenog paradajza (oceđenog od ulja)
1 supena kašika narendanog parmezana
300 ml neutralne pavlake
so i biber, po želji
Postupak:
- Testeninu obariti prema uputstvu. Ocediti i staviti sa strane.
- Bariti brokoli dok ne smekša. Sušeni pardajz iseći na sitno.
- U šerpi (najbolje širokoj) na niskoj temperaturi zagrejati neutralnu pavlaku, sačekati da proključa, pa dodatno smanjiti vatru. Dodati brokoli, sušeni paradajz, parmezan, so i biber po želji, i testeninu. Sve promešati i poslužiti toplo.
No comments:
Post a Comment