Tuesday 15 November 2016

ČOKOLADNI LEŠNIK KROASANI


Istovremeno i krckavo i mekano brzo posluženje za doručak ili užinu.

Dobijena količina: 8 komada

Potrebno vreme:

25' - priprema
oko 15' - pečenje

Sastojci:

500 g odmrznutog lisnatog testa
120 g nutele ili nekog drugog čokoladnog lešnik krema
40 g proprženih i iseckanih lešnika
10 g otopljenog putera
1 kašika prah šećera, po želji


Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200°C. 
  • Lisnato testo podeliti u dva dela. Svaki deo razvući u kvadratni oblik debljine 2-3 mm. Svaki kvadrat iseći dijagonalno, tako da se od jednog kvadrata dobiju četiri trougla, odnosno ukupno osam trouglova. 
  • Svaki trougao namazati kremom vodeći računa da se prostor na oko 1 cm od svake ivice ostavi nenamazan. Krem posuti iseckanim lešnicima. Svaki trougao zaviti počev od osnove ka suprotnom temenu. Teme blago podviti, da se ne bi u potpunosti odvojilo i izdiglo, a strane kroasana blago zaviti u oblik polumeseca. Blago premazati puterom.
  • Peći 15-18 minuta, ili koliko je potrebno da kroasani porumene. Kada se ohlade, po želji ih posuti prah šećerom. 

No comments:

Post a Comment