Jednostavan, zdrav i brz način pripreme fileta lososa. Umesto klasične mešavine za pohovanje, napravila sam mešavinu prezle, parmezana i limunove kore, a umesto prženja na ulju, ispekla sam ga u rerni. Odlično je išao uz bareni krompir i sos od paradajza.
Dobijena količina: za 2 osobe
Potrebno vreme:
15' - priprema20-25' - pečenje
Sastojci:
400 g fileta lososa2 kašike maslinovog ulja
kašika limunovog soka
2 kašike prezle
1 kašika narendanog parmezana
pola kašičice narendane limunove kore
6-7 listova vlašca
Postupak:
- Rernu zagrejati na 200°C.
- U vatrostalnu posudu sipati maslinovo ulje i na njega položiti filet.
- Lososa premazati limunovim sokom. Pomešati prezlu, parmezan i limunovu koru, i tom mešavinom posuti ribu.
- Peći 20-25 minuta.
- Nakon vađenja iz rerne, posuti sitno seckanim vlašcem.
No comments:
Post a Comment