Thursday, 24 November 2016

LOSOS SA PARMEZANOM


Jednostavan, zdrav i brz način pripreme fileta lososa. Umesto klasične mešavine za pohovanje, napravila sam mešavinu prezle, parmezana i limunove kore, a umesto prženja na ulju, ispekla sam ga u rerni. Odlično je išao uz bareni krompir i sos od paradajza.

Dobijena količina: za 2 osobe

Potrebno vreme:

15' - priprema
20-25' - pečenje

Sastojci:

400 g fileta lososa
2 kašike maslinovog ulja
kašika limunovog soka
2 kašike prezle
1 kašika narendanog parmezana
pola kašičice narendane limunove kore
6-7 listova vlašca

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200°C. 
  • U vatrostalnu posudu sipati maslinovo ulje i na njega položiti filet. 
  • Lososa premazati limunovim sokom. Pomešati prezlu, parmezan i limunovu koru, i tom mešavinom posuti ribu. 
  • Peći 20-25 minuta. 
  • Nakon vađenja iz rerne, posuti sitno seckanim vlašcem.

No comments:

Post a Comment