Sunday 20 November 2016

KREM ČORBA OD KROMPIRA, PRAZILUKA I RUZMARINA


Prava čorba za jesenje i zimske dane. Krompir i praziluk su kombinacija koja baš zasiti, pa uglavnom ovu čorbu pripremam uz neko lagano glavno jelo. Najukusnija je kada se pripremi sa neutralnom pavlakom, međutim ako ste pažljivi u pogledu kalorija, možete je i izostaviti. Uveravam vas da će biti veoma ukusna i bez tog sastojka.

Dobijena količina: 4-6 porcija

Potrebno vreme:

15' - priprema
25' - kuvanje

Sastojci:

600 g krompira
400 g praziluka
2 kašike maslinovog ulja
1.2 l bistre supe
1 kašičica sitno seckanog ruzmarina
250 ml neutralne pavlake

Postupak:

  • Praziluk oprati i iseći na tanke kolutove. Pržiti ga u velikoj šerpi na maslinovom ulju dok ne smekša, otprilike 6 ili 7 minuta. 
  • Krompir oljuštiti i iseći na tanke listove. Krompir i supu dodati praziluku i kuvati dok se krompir ne obari. 
  • Skinuti sa vatre i štapnim mikserom ili u blenderu ispasirati sve skuvane sastojke. 
  • Čorbu vratiti u šerpu, dodati neutralnu pavlaku i ostaviti da baci ključ. Dodati ruzmarin i poslužiti toplo.

No comments:

Post a Comment