Prava čorba za jesenje i zimske dane. Krompir i praziluk su kombinacija koja baš zasiti, pa uglavnom ovu čorbu pripremam uz neko lagano glavno jelo. Najukusnija je kada se pripremi sa neutralnom pavlakom, međutim ako ste pažljivi u pogledu kalorija, možete je i izostaviti. Uveravam vas da će biti veoma ukusna i bez tog sastojka.
Dobijena količina: 4-6 porcija
Potrebno vreme:
15' - priprema25' - kuvanje
Sastojci:
600 g krompira400 g praziluka
2 kašike maslinovog ulja
1.2 l bistre supe
1 kašičica sitno seckanog ruzmarina
250 ml neutralne pavlake
Postupak:
- Praziluk oprati i iseći na tanke kolutove. Pržiti ga u velikoj šerpi na maslinovom ulju dok ne smekša, otprilike 6 ili 7 minuta.
- Krompir oljuštiti i iseći na tanke listove. Krompir i supu dodati praziluku i kuvati dok se krompir ne obari.
- Skinuti sa vatre i štapnim mikserom ili u blenderu ispasirati sve skuvane sastojke.
- Čorbu vratiti u šerpu, dodati neutralnu pavlaku i ostaviti da baci ključ. Dodati ruzmarin i poslužiti toplo.
No comments:
Post a Comment