Friday, 4 November 2016

MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM I MEŠANIM VOĆEM


Ne poznajem nijednu osobu koja im je odolela. Stvarno su ukusni.
Ovog puta sam ih pravila sa zamrznutom mešavinom kupina, malina i borovnica, ali može se upotrebiti i gotovo bilo koje drugo bobičasto ili jagodasto voće.

Dobijena količina: 12 komada


Potrebno vreme:

25' - priprema
20' - pečenje
5' - hlađenje

Sastojci:

300 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
50 g šećera
150 g sitno seckane bele čokolade
1 jaje
180 ml jogurta
100 g otopljenog putera
1 kašičica arome vanile
1 kašičica rendane limunove kore
150 g smrznutih kupina, malina i/ili borovnica
prah šećer, po želji


Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200°C. Nauljiti unutrašnjost modlica za mafine. 
  • U velikoj činiji izmešati prosejano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i belu čokoladu. 
  • U drugoj činiji umutiti jaje, pa dodati jogurt, otopljeni puter, aromu vanile i limunovu koru. Sve izmešati. 
  • Tečnu smesu sipati u činiju sa suvim sastojcima. Mešati viljuškom tek toliko da se svi sastojci nakvase. Ne treba preterati sa mešanjem. 
  • Dobijenu smesu raspodeliti po modlicama. Smrznuto voće raspodeliti po vrhu svakog testa i prstom ga malo utisnuti. 
  • Peći oko 20 minuta. Kada se prohlade, po želji ih posuti prah šećerom. 

No comments:

Post a Comment