Veoma lagano jelo od testenine sa relativno malo kalorija u poređenju sa većinom drugih jela od testenine. Ovom prilikom sam koristila spirale, ali možete ih zameniti i drugim oblicima, s tim što bih preporučila da izaberete, ipak, kratko testo kako bi ostalo u skladu sa veličinom tikvica (mašnice, koso sečeni kratki makaroni, kavateli).
Spirale sa tikvicama i sirom se pripremaju za tren oka, ukusne su i lepo izgledaju u tanjiru.
Dobijena količina: za 2 osobe
Ukupno vreme pripreme: 20 minuta
Sastojci:
160 g testenine2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
250 g mladih tikvica
200 g rikote
beli biber, po želji
Postupak:
- Testeninu obariti prema upustvu. Beli luk oljuštiti i iseći na sitno. Tikvice oprati, ukloniti krajeve i narendati ih.
- U velikom i dubokom tiganju, na srednjoj vatri, zagrejati maslinovo ulje, pa mu dodati beli luk. Propržiti ga na kratko, pa potom dodati tikvice. Mešati povremeno i ostaviti da malo tek smekšaju, oko 3 ili 4 minuta. Sir umešati u tikvice. Ako je mešavina previše gusta, dodati joj nekoliko kašika vode u kojoj se testenina kuvala. Oceđeno testo sipati u tiganj i sve promešati. Po želji, posuti belim biberom.
- Poslužiti toplo.
No comments:
Post a Comment