Ovako pripremljene pečurke smo danas jeli za ručak. Ko voli niskokaloričnu hranu za glavne obroke, onda je ovo dobar izbor. Kome je, ipak, potrebna veća količina hrane i energije, onda pečurke može jesti kao prilog, uz meso, ribu ili jelo od jaja.
Dobijena količina:
za 2 osobe kao glavno jeloza 4 osobe kao prilog
Ukupno vreme pripreme: 20'
Sastojci:
350 g (6-8 komada) krupnih šampinjona1 kašika maslinovog ulja
150 g rikote
2-3 kašičice sitno seckanog vlašca
1 čen sitno seckanog belog luka
pola kašičice rendane limunove kore
so, po želji
Postupak:
- Rernu zagrejati na 200°C. Pleh obložiti papirom za pečenje.
- Pečurke oprati pod mlazom vode i utapkati čistom kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom. Poređati na pleh (resice pečuraka treba da gledaju na gore!) i posuti ih maslinovim uljem. Peći oko 15 minuta.
- Za to vreme u činiji pomešati rikotu, vlašac, beli luk, i koru limuna. Po želji dodati so. Mešavinu od sira poslužiti uz pečene pečurke.
No comments:
Post a Comment