Thursday, 17 November 2016

PEČURKE SA RIKOTOM


Ovako pripremljene pečurke smo danas jeli za ručak. Ko voli niskokaloričnu hranu za glavne obroke, onda je ovo dobar izbor. Kome je, ipak, potrebna veća količina hrane i energije, onda pečurke može jesti kao prilog, uz meso, ribu ili jelo od jaja.

Dobijena količina:

za 2 osobe kao glavno jelo
za 4 osobe kao prilog


Ukupno vreme pripreme: 20'

Sastojci: 

350 g (6-8 komada) krupnih šampinjona
1 kašika maslinovog ulja
150 g rikote
2-3 kašičice sitno seckanog vlašca
1 čen sitno seckanog belog luka
pola kašičice rendane limunove kore
so, po želji

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200°C. Pleh obložiti papirom za pečenje. 
  • Pečurke oprati pod mlazom vode i utapkati čistom kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom. Poređati na pleh (resice pečuraka treba da gledaju na gore!) i posuti ih maslinovim uljem. Peći oko 15 minuta. 
  • Za to vreme u činiji pomešati rikotu, vlašac, beli luk, i koru limuna. Po želji dodati so. Mešavinu od sira poslužiti uz pečene pečurke.

No comments:

Post a Comment