Thursday, 1 December 2016

GOVEDINA SA POVRĆEM I TESTENINOM


Recept za glavno jelo za one koji vole arome Istoka.

Dobijena količina: za 4 osobe

Potrebno vreme:

35' - priprema
25' - prženje

Sastojci:

400 g goveđeg ramsteka
1 kašika kukuruznog brašna
pola kašičice sode bikarbone
8 kašika ulja
2-3 kašike slatkog čili sosa
3 kašike soja sosa
1 čen belog luka
1 mladi luk
160 g špageta ili drugih tankih rezanaca
100 g šampinjona
300 g kineskog kupusa
200 g bok čoja (ili ako nema, može i blitva)
1 kašičica belog susama
1 kašičica crnog susama pomešanog sa solju
sušeni čili, po želji


Postupak:

  • Testeninu obariti prema uputstvu. Ocediti i ostaviti sa strane. 
  • U velikoj činiji pomešati kukuruzno brašno i sodu bikarbonu. Govedinu iseći na tanke rezance, pa potom staviti u činiju i prevrtati dok suvi sastojci ne pokriju meso. U dubokom tiganju zagrejati dve kašike ulja i ispržiti polovinu govedine. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i staviti na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Ponoviti postupak sa drugom polovinom mesa. 
  • Beli luk iseći na sitno, a mladi luk na tanke kolutove. U maloj činiji pomešati slatki čili sos, soja sos, kašiku ulja, beli luk i mladi luk. Ostaviti sa strane.
  • Šampinjone iseći na šnite. Kineski kupus iseći na tanko. Bok čoj iseći uzduž na tanke listove. Beli susam u malom tiganju zagrevati dok ne promeni boju u zlatnožutu. 
  • U tiganju zagrejati preostalu kašiku ulja, i oko 2 minuta pržiti pečurke, dok ne smekšaju. Dodati kupus i bok čoj, i uz često mešanje, pržiti 4-5 minuta. Dodati govedinu, mešavinu sosova i lukova, i na kraju testeninu. Mešati dok se svi sastojci ne zagreju. Posuti belim i crnim susamom, i sušenim čilijem, po želji. 

No comments:

Post a Comment