Zalogaji od tikvica sa ukusom pice su šareno predjelo koje izgledom, a donekle i ukusom, podseća na mini pice. Umesto testa, u osnovi su kolutovi grilovanih tikvica, a od gore su sastojci kao za vegetarijansku picu. Ja sam koristila veoma jednostavnu kombinaciju (paradajz, sir, origano i masline), međutim možete dodati i kukuruz, tanke listove paprike, marinirane šampinjone...
Postupak je jednostavan: tikvice je najpre potrebno izgrilovati (ili naprosto s obe strane kratko ispeći u rerni), pa potom staviti nadev i dodatno zapeći.
Verujem da će se svideti svima koji vole lagana jela sa ovom kombinacijom sastojaka.
Dobijena količina: za 6 osoba ako se služi kao predjelo
Potrebno vreme:
30' - priprema
25' - pečenje
Satojci:
600 g mladih tikvica
1 kašika maslinovog ulja
150 ml paradajz sosa
pola kašičice origana
100 g trapista
4-5 maslina
Postupak:
- Rernu zagrejati na 200°C. Pleh obložiti papirom za pečenje.
- Tikvice oprati, ukloniti im krajeve i nožem iseći na kolutove debljine od oko 1 cm. Kolutove staviti na gril dok malo ne promene boju.
- U međuvremenu u činiji pomešati maslinovo ulje, paradajz sos i origano.
- Grilovane kolutove poređati po papiru za pečenje. Smesu od paradajza raspodeliti po površini kolutova. Sir i masline iseći na sitne komade, pa ih poređati preko paradajza.
- Zapeći u rerni oko 10 minuta i poslužiti toplo.
PREDLOG: Umesto grilovanja, kolutove tikvica možete najpre staviti i na običan pleh obložen papirom za pečenje i u rerni peći sa svake strane oko 6 ili 7 minuta dok ne promene boju i malo samo ne smekšaju. Nakon stavljanja sosa i sira, ponovo zapeći u rerni.
No comments:
Post a Comment