Monday 12 December 2016

ZALOGAJI OD TIKVICA SA UKUSOM PICE


Zalogaji od tikvica sa ukusom pice su šareno predjelo koje izgledom, a donekle i ukusom, podseća na mini pice. Umesto testa, u osnovi su kolutovi grilovanih tikvica, a od gore su sastojci kao za vegetarijansku picu. Ja sam koristila veoma jednostavnu kombinaciju (paradajz, sir, origano i masline), međutim možete dodati i kukuruz, tanke listove paprike, marinirane šampinjone...

Postupak je jednostavan: tikvice je najpre potrebno izgrilovati (ili naprosto s obe strane kratko ispeći u rerni), pa potom staviti nadev i dodatno zapeći. 

Verujem da će se svideti svima koji vole lagana jela sa ovom kombinacijom sastojaka.

Dobijena količina: za 6 osoba ako se služi kao predjelo

Potrebno vreme:

30' - priprema
25' - pečenje


Satojci:

600 g mladih tikvica
1 kašika maslinovog ulja
150 ml paradajz sosa
pola kašičice origana
100 g trapista
4-5 maslina 

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200°C. Pleh obložiti papirom za pečenje. 
  • Tikvice oprati, ukloniti im krajeve i nožem iseći na kolutove debljine od oko 1 cm. Kolutove staviti na gril dok malo ne promene boju. 
  • U međuvremenu u činiji pomešati maslinovo ulje, paradajz sos i origano. 
  • Grilovane kolutove poređati po papiru za pečenje. Smesu od paradajza raspodeliti po površini kolutova. Sir i masline iseći na sitne komade, pa ih poređati preko paradajza. 
  • Zapeći u rerni oko 10 minuta i poslužiti toplo.

PREDLOG: Umesto grilovanja, kolutove tikvica možete najpre staviti i na običan pleh obložen papirom za pečenje i u rerni peći sa svake strane oko 6 ili 7 minuta dok ne promene boju i malo samo ne smekšaju. Nakon stavljanja sosa i sira, ponovo zapeći u rerni.

No comments:

Post a Comment