Zanimljiv predlog za ukusno predjelo koje lepo izgleda i ne zahteva veliko angažovanje.
Mlade tikvice se u različitim krajevima sveta mogu naći u različitim oblicima. Za ovaj recept su potrebne duguljaste i tanke mlade tikvice.
Dobijena količina: predjelo za 4 osobe
Potrebno vreme:
20' - priprema10' - grilovanje
Sastojci:
280 g duguljastih mladih tikvica150 g krem sira (npr. Philadelphia ili slično)
1 kašika kisele pavlake
6 listova vlašca
Postupak:
- Tikvice oprati i odseći im krajeve. Ne treba ih ljuštiti. Ljuštilicom za krompir ili velikim i oštrim nožem, iseći ih na tanke listove debljine 1.5-2 mm. Na klasičnom ili električnom grilu, ili naprosto u rerni, izgrilovati listove tikvica tek toliko da smekšaju. Ostaviti sa strane da se prohlade.
- U maloj činiji izmešati krem sir, kiselu pavlaku i sitno iseckan vlašac. Dobijenu smesu raspodeliti na onoliko delova koliko je listova. Svaki list sa jedne strane premazati i zaviti u rolnicu.
Predlozi:
- Za mesnu varijantu potrebno je oko 60 g praške šunke (ili sličnih narezaka). Iseći šunku na tanke listove. Na tikvicu staviti šunku, pa preko nje premazati sirni namaz. Uviti u rolnicu.
- Za postizanje dodatno atraktivnog izgleda, svaku rolnicu možete vezati listom vlašca ili probosti čačkalicom.
No comments:
Post a Comment