Friday, 16 December 2016

ROLNICE OD GRILOVANIH TIKVICA


Zanimljiv predlog za ukusno predjelo koje lepo izgleda i ne zahteva veliko angažovanje.

Mlade tikvice se u različitim krajevima sveta mogu naći u različitim oblicima. Za ovaj recept su potrebne duguljaste i tanke mlade tikvice.

Dobijena količina: predjelo za 4 osobe

Potrebno vreme:

20' - priprema
10' - grilovanje

Sastojci:

280 g duguljastih mladih tikvica
150 g krem sira (npr. Philadelphia ili slično)
1 kašika kisele pavlake
6 listova vlašca

Postupak:

  • Tikvice oprati i odseći im krajeve. Ne treba ih ljuštiti. Ljuštilicom za krompir ili velikim i oštrim nožem, iseći ih na tanke listove debljine 1.5-2 mm. Na klasičnom ili električnom grilu, ili naprosto u rerni, izgrilovati listove tikvica tek toliko da smekšaju. Ostaviti sa strane da se prohlade. 
  • U maloj činiji izmešati krem sir, kiselu pavlaku i sitno iseckan vlašac. Dobijenu smesu raspodeliti na onoliko delova koliko je listova. Svaki list sa jedne strane premazati i zaviti u rolnicu.

Predlozi:

  • Za mesnu varijantu potrebno je oko 60 g praške šunke (ili sličnih narezaka). Iseći šunku na tanke listove. Na tikvicu staviti šunku, pa preko nje premazati sirni namaz. Uviti u rolnicu.
  • Za postizanje dodatno atraktivnog izgleda, svaku rolnicu možete vezati listom vlašca ili probosti čačkalicom.

No comments:

Post a Comment