Tuesday 6 December 2016

INTEGRALNI AVOKADO SENDVIČ NA TRI NAČINA


Ovaj prilog je inspiracija za branč ili ručak kada u frižideru imate od svega po malo, a opet želite da posluženje bude zdravo i izgleda nesvakidašnje. Suštinski, potreban je hleb i potrebna su tri zrela avokada, a od gore možete staviti ono što vam je u tom trenutku na raspolaganju. U nastavku su date neke od ideja.
Pre stavljanja avokada i dodataka, hleb možete tostirati ili ga ostaviti svežeg, kako više volite.

Dobijena količina: 6 sendviča

Vreme pripreme: 20 minuta

Sastojci:

Vrsta #1:
2 kriške integralnog hleba
1 zreo avokado
4-5 čeri paradajza
2 prstohvata origana

Vrsta #2:
2 kriške integralnog hleba
1 zreo avokado
2 kašike izdrobljene fete
pola kašičice crnog susama

Vrsta #3:
2 kriške integralnog hleba
1 zreo avokado
1 kašika kiselog mleka
20 g rendanog trapista
1 suva kajsija, isečena na tanke kaiševe


Postupak:

Vrsta #1
Avokado prepoloviti, ukloniti mu košticu i koru. Izgnječiti ga viljuškom i namazati na kriške hleba. Od gore poređati isečen čeri paradajz i posuti origanom.

Vrsta #2
Avokado prepoloviti, ukloniti mu košticu i koru. Izgnječiti ga viljuškom i namazati na kriške hleba. Od gore staviti izdrobljeni feta sir i posuti susamom.

Vrsta #3:
Avokado prepoloviti, ukloniti mu košticu i koru. Izgnječiti ga viljuškom, pomešati sa kiselim mlekom i dobijenu smesu namazati na kriške hleba. Posuti trapistom i komadima suve kajsije.

VARIJACIJE: Broj varijacija je onoliki kolika vam je mašta. Neke od kombinacija mogle bi biti: krem sir i kukuruz, kozji sir i pržena slanina, kuvano jaje i mladi luk, gorgonzola i prženi orasi...

No comments:

Post a Comment