Thursday 1 December 2016

PITA OD RENDANOG KROMPIRA


Pita od krompira je recept koji se može poslužiti za svaki obrok. Dobro ide uz svežu salatu.

Dobijena količina: za 6 osoba

Potrebno vreme:

35' - priprema
oko 60' - pečenje


Sastojci:

5 jaja
100 g barene kobasice
100 g trapista
100 ml mleka
150 g sitnog sira
500 g krompira
1 mladi luk
4 kašilke prezle
1 kašičica sitno seckanog peršunovog lista
so i biber, po želji
nekoliko kapi Tabasko sosa, po želji


Postupak:

  • Rernu zagrejati na 160°C. Vatrostalnu posudu namazati uljem i ostaviti sa strane. 
  • Kobasicu iseći na kockice; trapist narendati; krompir narendati; mladi luk iseći na tanke kolutove. U velikoj činiji umutiti jaja, pa im dodati kobasicu, trapist, mleko, sitni sir, krompir i mladi luk. Sve dobro promešati. Po želji začiniti solju, biberom i ljutim sosom. Sipati u pripremljeni sud. Posuti prezlom. 
  • Peći oko 60 minuta ili dok nož zaboden u središnji deo ne izađe suv. Posuti peršunovim listom i ostaviti oko 10 minuta pre služenja da se prohladi i "veže".

PREDLOG: Moj suprug voli pitu od krompira u ovom izdanju. Ja sam je pravila i probala samo kao bezmesnu varijantu, i uvek bi mi se svidela. Umesto kobasice, stavi se ista količina trapista (tj. za ceo recept je tada potrebno 200 g trapista).

No comments:

Post a Comment