Pita od krompira je recept koji se može poslužiti za svaki obrok. Dobro ide uz svežu salatu.
Dobijena količina: za 6 osoba
Potrebno vreme:
35' - pripremaoko 60' - pečenje
Sastojci:
5 jaja100 g barene kobasice
100 g trapista
100 ml mleka
150 g sitnog sira
500 g krompira
1 mladi luk
4 kašilke prezle
1 kašičica sitno seckanog peršunovog lista
so i biber, po želji
nekoliko kapi Tabasko sosa, po želji
Postupak:
- Rernu zagrejati na 160°C. Vatrostalnu posudu namazati uljem i ostaviti sa strane.
- Kobasicu iseći na kockice; trapist narendati; krompir narendati; mladi luk iseći na tanke kolutove. U velikoj činiji umutiti jaja, pa im dodati kobasicu, trapist, mleko, sitni sir, krompir i mladi luk. Sve dobro promešati. Po želji začiniti solju, biberom i ljutim sosom. Sipati u pripremljeni sud. Posuti prezlom.
- Peći oko 60 minuta ili dok nož zaboden u središnji deo ne izađe suv. Posuti peršunovim listom i ostaviti oko 10 minuta pre služenja da se prohladi i "veže".
PREDLOG: Moj suprug voli pitu od krompira u ovom izdanju. Ja sam je pravila i probala samo kao bezmesnu varijantu, i uvek bi mi se svidela. Umesto kobasice, stavi se ista količina trapista (tj. za ceo recept je tada potrebno 200 g trapista).
No comments:
Post a Comment