Tuesday 18 April 2017

PEČENI PILEĆI BATACI SA ZAČINIMA


Još jedan u nizu brzih i jednostavnih načina za pripremu mesa.

Dobijena količina: 6 bataka


Potrebno vreme:

10' - da se pripreme
oko 35' - da se ispeku

Sastojci:

6 velikih pilećih bataka ili 3 bataka sa karabatakom (ukupno oko 800 g)
kašika maslinovog ulja
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica aleve paprike
pola kašičice soli
biber, po želji

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200°C. Pleh obložiti listom aluminijumske folije, pa papirom za pečenje. 
  • U činiji pomešati maslinovo ulje, bosiljak origano, alevu papriku, so i, po želji, biber. Dobijenu mešavinu utrljati u batake, pa ih poređati na papir za pečenje. 
  • Peći ukupno oko 35 minuta, a na pola puta prevrnuti batake na drugu stranu.

PREDLOG: Mešavina začina i ulja se može pripremiti i utrljati u batake i poređati na pripremljeni pleh dan ranije. Pokrije se folijom i stavi u frižider, a narednog dana samo ispeče.

No comments:

Post a Comment