Još jedan u nizu brzih i jednostavnih načina za pripremu mesa.
Dobijena količina: 6 bataka
Potrebno vreme:
10' - da se pripremeoko 35' - da se ispeku
Sastojci:
6 velikih pilećih bataka ili 3 bataka sa karabatakom (ukupno oko 800 g)kašika maslinovog ulja
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašičica sušenog origana
1 kašičica aleve paprike
pola kašičice soli
biber, po želji
Postupak:
- Rernu zagrejati na 200°C. Pleh obložiti listom aluminijumske folije, pa papirom za pečenje.
- U činiji pomešati maslinovo ulje, bosiljak origano, alevu papriku, so i, po želji, biber. Dobijenu mešavinu utrljati u batake, pa ih poređati na papir za pečenje.
- Peći ukupno oko 35 minuta, a na pola puta prevrnuti batake na drugu stranu.
PREDLOG: Mešavina začina i ulja se može pripremiti i utrljati u batake i poređati na pripremljeni pleh dan ranije. Pokrije se folijom i stavi u frižider, a narednog dana samo ispeče.
No comments:
Post a Comment