Namirnice potrebne za ovaj kolač verovatno već imate u kuhinji i odlično je rešenje kada ste u gužvi, jer se priprema za tren oka i ne zahteva posebnu pažnju u izradi. Vazdušast je i odlično ide uz kafu ili čaj. Najukusniji je na dan pripreme, ali može da odstoji još dan ili dva pokriven folijom ili poklopljen zvonom za tortu.
Dobijena količina: za 10 osoba
Potrebno vreme:
25' - da se pripremi30' - da se ispeče
Sastojci:
3 jajeta100 g šećera
narendana kora jednog limuna
sok jednog celog limuna
90 ml mleka
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica arome vanile
100 g brašna
3 kašičice praška za pecivo
prah šećer za ukrašavanje, po želji
kriške limuna za ukrašavanje, po želji
Postupak:
- Rernu zagrejati na 180°C. Okrugli pleh pečnika 24 cm tanko namazati uljem, pa obložiti papirom za pečenje.
- U velikoj činiji mikserom mutiti jaja i šećer sve dok se ne dobije glatka i penasta masa. Dodati narendanu koru limuna i limunov sok, pa nastaviti sa mućenjem. Dodati mleko, ulje, vanilu, brašno i prašak za pecivo, i sve mutiti dok smesa ne postane u potpunosti glatka.
- Smesu preliti u pripremljeni pleh. Peći oko 30 minuta. Kada se ohladi, po želji ukrasiti prah šećerom i kriškama limuna.
No comments:
Post a Comment