Saturday 22 April 2017

ČORBA OD TIKVICA I ŽALFIJE


Tikvica je zahvalno povrće za kombinovanje sa mnogim začinima, a žalfija je jedan od njih. Ova čorba je lagana i ne traži mnogo vremena za pripremu. Adekvatna je za svako godišnje doba.


Dobijena količina: za 4 osobe


Potrebno vreme:

10' - da se pripremi
oko 25' - da se skuva

Sastojci:

25 g putera
100 g crnog luka
150 g krompira
700 g mladih tikvica
1000 ml supe
1 kašičica sušene žalfije
so i biber, po želji
100 ml neutralne pavlake
listovi sveže žalfije


Postupak:

  • Crni luk oljuštiti i iseći na sitno. Krompir oljuštiti i iseći na kockice. Tikvice oprati, ukloniti im krajeve i iseći na kolutove. 
  • U velikoj šerpi otopiti puter, pa pržiti crni luk dok ne omekša. Dodati krompir, supu i sušenu žalfiju, pa kuvati dok krompir ne omekša. Tikvice dodati tek oko 5-6 minuta pre nego što se krompir obari da bi zadržale svežinu. Posoliti i pobiberiti, po želji. Skloniti sa vatre. Štapnim mikserom ili u blenderu sve ispasirati. 
  • Pre posluživanja ukrasiti neutralnom pavlakom i listovima sveže žalfije. 

No comments:

Post a Comment