Sunday, 2 October 2016

FRITATE OD ŠPARGLI I SIRA


Ove mini fritate pravim uglavnom kada nemam mnogo vremena da se posvetim ručku ili večeri, a opet bismo radije pojeli nešto drugačije od hladnog sendviča. Ovom prilikom sam ih pripremila u kalupima za mini vekne (dimenzija 13 x 5 cm), ali mogu se svakako pripremiti i u kalupu za hleb (dimenzija 20 x 10 cm) kada će se dobiti jedna, neznatno deblja fritata.

Dobijena količina: 4 mini fritate (dimenzija 13 x 5 cm) - za dve osobe

Potrebno vreme:

20' - priprema
30' - pečenje


Sastojci:

2 supene kašike prezle
300 g špargli
3 jajeta
100 g švapskog sira
20 g parmezana
3-4 lista sitno iseckane sveže žalfije ili peršuna
1 čen belog luka
so i biber, po želji

Postupak:

  • Zagrejati rernu na 190°C. 
  • Nauljiti kalupe ili posuti ih prezlom. 
  • Špargle oprati i ukloniti drvenaste delove. Iseći ih na komade dužine oko 2 cm. Vrhove (kitnjaste krajeve) ostaviti sa strane, a preostale komade poređati preko prezle. 
  • U činiji umutiti jaja, švapski sir, parmezan, žalfiju i sitno iseckan beli luk. Smesom preliti špargle, a od gore poređati vrhove špargli. 
  • Peći oko 30 minuta. Poslužiti uz sos od paradajza i/ili pesto od bosiljka. Prijatno!

No comments:

Post a Comment