Ove mini fritate pravim uglavnom kada nemam mnogo vremena da se posvetim ručku ili večeri, a opet bismo radije pojeli nešto drugačije od hladnog sendviča. Ovom prilikom sam ih pripremila u kalupima za mini vekne (dimenzija 13 x 5 cm), ali mogu se svakako pripremiti i u kalupu za hleb (dimenzija 20 x 10 cm) kada će se dobiti jedna, neznatno deblja fritata.
Dobijena količina: 4 mini fritate (dimenzija 13 x 5 cm) - za dve osobe
Potrebno vreme:
20' - priprema30' - pečenje
Sastojci:
2 supene kašike prezle300 g špargli
3 jajeta
100 g švapskog sira
20 g parmezana
3-4 lista sitno iseckane sveže žalfije ili peršuna
1 čen belog luka
so i biber, po želji
Postupak:
- Zagrejati rernu na 190°C.
- Nauljiti kalupe ili posuti ih prezlom.
- Špargle oprati i ukloniti drvenaste delove. Iseći ih na komade dužine oko 2 cm. Vrhove (kitnjaste krajeve) ostaviti sa strane, a preostale komade poređati preko prezle.
- U činiji umutiti jaja, švapski sir, parmezan, žalfiju i sitno iseckan beli luk. Smesom preliti špargle, a od gore poređati vrhove špargli.
- Peći oko 30 minuta. Poslužiti uz sos od paradajza i/ili pesto od bosiljka. Prijatno!
No comments:
Post a Comment