Monday, 24 October 2016

OVSENE PAHULJICE SA RENDANOM JABUKOM I BRUSNICAMA


Evo predloga za zdrav doručak! Od pahuljica, kiselog mleka i soka od jabuke se uveče napravi kaša, i ostavi se u frižideru da prenoći. Narednog jutra se u kašu umeša voće, i doručak je spreman!

Dobijena količina: za dve osobe

Potrebno vreme:

8-10' - ukupno vreme pripreme
preko noći - da odstoji


Sastojci:

75 g ovsenih pahuljica
200 g kiselog mleka
100 ml soka od jabuke
1 sveža jabuka
1 supena kašika sušenih brusnica
prstohvat cimeta, po želji

Postupak:

  • U većoj činiji za žitarice pomešati ovsene pahuljice, kiselo mleko i sok od jabuke. Promešati, prekriti folijom i ostaviti da prenoći u frižideru. 
  • Izjutra oprati, oljuštiti i izrendati svežu jabuku. Jabuku i brusnice umešati u kašu. Po želji posuti cimetom.

No comments:

Post a Comment