Saturday 8 October 2016

MAFINI OD URMI I LEŠNIKA


Mafini u zdravom izdanju, sa vrlo malo šećera i vrlo malo masnoće. Najbolji su dok su vrući. Meki iznutra, a od gore krckavi od lešnika. Tek su blago slatki i odlično idu uz rikotu, švapski sir ili voćni jogurt. Mogu se i zamrznuti, pa po potrebi odmrzavati u mikrotalasnoj.

Dobijena količina: 12 komada

Potrebno vreme:

20' - priprema
oko 25' - pečenje

Sastojci:

2 jajeta
1 supena kašika maslinovog ulja
220 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
250 ml obranog mleka
6 iskoštenih i sitno iseckanih suvih urmi
3 supene kašike šećera
12 proprženih i sitno iseckanih lešnika


Postupak:

  • Zagrejati rernu na 180°C. 
  • Nauljiti unutrašnjost modlica za mafine. 
  • Žicom umutiti jaja, pa dodati ulje, brašno, prašak za pecivo, so, mleko, urme i šećer. Izmešati da se smesa koliko-toliko ujednači, ali ne treba previše mutiti. 
  • Rasporeliti smesu po modlicama, pa posuti seckanim lešnicima. 
  • Peći 20-25 minuta. Poslužiti toplo. Prijatno! 

No comments:

Post a Comment