Mafini u zdravom izdanju, sa vrlo malo šećera i vrlo malo masnoće. Najbolji su dok su vrući. Meki iznutra, a od gore krckavi od lešnika. Tek su blago slatki i odlično idu uz rikotu, švapski sir ili voćni jogurt. Mogu se i zamrznuti, pa po potrebi odmrzavati u mikrotalasnoj.
Dobijena količina: 12 komada
Potrebno vreme:
20' - pripremaoko 25' - pečenje
Sastojci:
2 jajeta1 supena kašika maslinovog ulja
220 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
250 ml obranog mleka
6 iskoštenih i sitno iseckanih suvih urmi
3 supene kašike šećera
12 proprženih i sitno iseckanih lešnika
Postupak:
- Zagrejati rernu na 180°C.
- Nauljiti unutrašnjost modlica za mafine.
- Žicom umutiti jaja, pa dodati ulje, brašno, prašak za pecivo, so, mleko, urme i šećer. Izmešati da se smesa koliko-toliko ujednači, ali ne treba previše mutiti.
- Rasporeliti smesu po modlicama, pa posuti seckanim lešnicima.
- Peći 20-25 minuta. Poslužiti toplo. Prijatno!
No comments:
Post a Comment