Saturday 8 October 2016

PICA OD LISNATOG TESTA SA PARADAJZOM I KAPROM


Jednostavan recept za posluženje kada nemate mnogo vremena na raspolaganju. Najbolje je koristiti paradajz šljivar, jer sadrži manje vode, ali i bilo koja druga sorta će poslužiti svrsi.

Dobijena količina: posluženje za 6-8 osoba


Potrebno vreme:

25' - priprema
15' - pečenje

Sastojci:

500 g odmrznutog lisnatog testa
6 uzvrh supenih kašika koncentrata paradajza
150 g rendanog trapista
500 g svežeg paradajza
pola kašičice origana
15-20 zrna kapra
so i biber, po želji


Postupak:

  • Zagrejati rernu na 200°C. 
  • Na pleh staviti papir za pečenje. 
  • Na blago brašnjavoj kuhinjskoj površini razvući testo na debljinu od oko 2-3 mm. Prebaciti testo na papir za pečenje. Premazati ga koncentratom paradajza. Posuti rendanim sirom. Svež paradajz iseći na kolutove debljine oko 3-4 mm. Kolutove poređati preko sira. Paradajz posuti origanom i celim ili prepolovljenim zrnima kapra. Posoliti i pobiberiti po želji. 
  • Peći oko 15 minuta i poslužiti toplo. Prijatno!

NAPOMENA: U zavisnosti od veličine pleha, možda ćete testo morati podeliti na dva dela i peći u dva puta. 

No comments:

Post a Comment