Jednostavan recept za posluženje kada nemate mnogo vremena na raspolaganju. Najbolje je koristiti paradajz šljivar, jer sadrži manje vode, ali i bilo koja druga sorta će poslužiti svrsi.
Dobijena količina: posluženje za 6-8 osoba
Potrebno vreme:
25' - priprema
15' - pečenje
Sastojci:
500 g odmrznutog lisnatog testa
6 uzvrh supenih kašika koncentrata paradajza
150 g rendanog trapista
500 g svežeg paradajza
pola kašičice origana
15-20 zrna kapra
so i biber, po želji
Postupak:
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Na pleh staviti papir za pečenje.
- Na blago brašnjavoj kuhinjskoj površini razvući testo na debljinu od oko 2-3 mm. Prebaciti testo na papir za pečenje. Premazati ga koncentratom paradajza. Posuti rendanim sirom. Svež paradajz iseći na kolutove debljine oko 3-4 mm. Kolutove poređati preko sira. Paradajz posuti origanom i celim ili prepolovljenim zrnima kapra. Posoliti i pobiberiti po želji.
- Peći oko 15 minuta i poslužiti toplo. Prijatno!
NAPOMENA: U zavisnosti od veličine pleha, možda ćete testo morati podeliti na dva dela i peći u dva puta.
No comments:
Post a Comment