Sunday, 2 October 2016

KORPICE OD KROMPIRA


Ako se posluže uz salatu, ove korpice mogu biti glavno jelo za lagani obrok. Takođe se mogu poslužiti i kao predjelo. Uglavnom ih pravim kada mi preostane pirea od krompira. Svima se sviđaju, a pogotovo deci.

Dobijena količina: 12 komada

Potrebno vreme:

15' - priprema
35' - pečenje


Sastojci:

Za testo
500 g krompir pirea
1 jaje
80 g rendanog tvrdog sira
pola kašičice origana
1 kašičica senfa

Za posipanje
20 g rendanog tvrdog sira
50 g iseckane praške šunke (ili nekih drugih narezaka)
1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

Postupak:

  • Zagrejati rernu na 190°C. 
  • Uljem namazati unutrašnjost modlica za mafine. 
  • Pomešati krompir pire, jaje, senf, sir i origano. Ujednačiti smesu i raspodeliti je po modlicama. Svaku manju smesu pritisnuti ili utapkati kašikom. 
  • Peći oko 30 minuta, dok korpice ne dobiju zlatnu boju po obodima. 
  • Izvaditi iz rerne i posuti rendanim sirom, praškom šunkom i peršunom. Vratiti u rernu i preći dodatnih 5 minuta. 
  • Izvaditi iz rerne, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade, a potom ih pažljivo izvaditi nožem. Služiti uz kečap ili kiselo mleko. Prijatno!

No comments:

Post a Comment