Ako se posluže uz salatu, ove korpice mogu biti glavno jelo za lagani obrok. Takođe se mogu poslužiti i kao predjelo. Uglavnom ih pravim kada mi preostane pirea od krompira. Svima se sviđaju, a pogotovo deci.
Dobijena količina: 12 komada
Potrebno vreme:
15' - priprema
35' - pečenje
Sastojci:
Za testo
500 g krompir pirea
1 jaje
80 g rendanog tvrdog sira
pola kašičice origana
1 kašičica senfa
Za posipanje
20 g rendanog tvrdog sira
50 g iseckane praške šunke (ili nekih drugih narezaka)
1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
Postupak:
- Zagrejati rernu na 190°C.
- Uljem namazati unutrašnjost modlica za mafine.
- Pomešati krompir pire, jaje, senf, sir i origano. Ujednačiti smesu i raspodeliti je po modlicama. Svaku manju smesu pritisnuti ili utapkati kašikom.
- Peći oko 30 minuta, dok korpice ne dobiju zlatnu boju po obodima.
- Izvaditi iz rerne i posuti rendanim sirom, praškom šunkom i peršunom. Vratiti u rernu i preći dodatnih 5 minuta.
- Izvaditi iz rerne, ostaviti nekoliko minuta da se prohlade, a potom ih pažljivo izvaditi nožem. Služiti uz kečap ili kiselo mleko. Prijatno!
No comments:
Post a Comment