Fritata od rendanog krompira i spanaća je lagano glavno jelo, ali se može poslužiti i kao predjelo. Odlično ide uz salatu od svežeg paradajza ili cveklu.
Dobijena količina: za 4 osobe ako je glavno jelo ili za 8 osoba kao predjelo
Potrebno vreme:
25' - da se pripremi60' - da se ispeče
10' - da se prohladi
Sastojci:
600 g krompira100 g svežeg spanaća
5 jaja
100 ml obranog mleka
100 g niskokalorične rikote
100 g rendanog trapista
kašičica origana
Tabasko sos, po želji
2 ravne kašike prezle
Postupak:
- Rernu zagrejati na 170°C. Duboki metalni tiganj sa metalnom drškom ili drugu vatrostalnu posudu tanko namazati uljem, i ostaviti sa strane.
- Krompir oljuštiti, narendati i ocediti vodu koju je pustio. Spanać oprati, prosušiti i iseći na sitno. U velikoj činiji pomešati sve sastojke osim prezle. Smesu presuti u namazani tiganj i posuti prezlom. Peći oko 60 minuta.
- Nakon vađenja iz rerne, ostaviti fritatu na sobnoj temperaturi oko 10 minuta da se veže. Poslužiti dok je topla.
No comments:
Post a Comment