Monday, 13 March 2017

NISKOKALORIČNA FRITATA OD RENDANOG KROMPIRA I SPANAĆA


Fritata od rendanog krompira i spanaća je lagano glavno jelo, ali se može poslužiti i kao predjelo. Odlično ide uz salatu od svežeg paradajza ili cveklu.

Dobijena količina: za 4 osobe ako je glavno jelo ili za 8 osoba kao predjelo

Potrebno vreme:

25' - da se pripremi
60' - da se ispeče
10' - da se prohladi

Sastojci:

600 g krompira
100 g svežeg spanaća
5 jaja
100 ml obranog mleka
100 g niskokalorične rikote
100 g rendanog trapista
kašičica origana
Tabasko sos, po želji
2 ravne kašike prezle

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 170°C. Duboki metalni tiganj sa metalnom drškom ili drugu vatrostalnu posudu tanko namazati uljem, i ostaviti sa strane. 
  • Krompir oljuštiti, narendati i ocediti vodu koju je pustio. Spanać oprati, prosušiti i iseći na sitno. U velikoj činiji pomešati sve sastojke osim prezle. Smesu presuti u namazani tiganj i posuti prezlom. Peći oko 60 minuta. 
  • Nakon vađenja iz rerne, ostaviti fritatu na sobnoj temperaturi oko 10 minuta da se veže. Poslužiti dok je topla.

No comments:

Post a Comment