Korpice sa salatom od mešanog povrća su hladno predjelo koje je posebno pogodno za rođendane, žurke ili uopšte proslave sa samoposluživanjem. Taman stanu u ruku i odgovaraju veličini dva-tri zalogaja. Korpice se prave od lisnatog testa i važno je da se dobro ohlade pre nego što se nafiluju. Salata je po sastojcima slična ruskoj salati, ali je manje kremasta da fil ne bi razmekšao korpicu.
Dobijena količina: oko 16 korpica
Potrebno vreme:
20' - da se pripremioko 15' - da se ispeče
Sastojci:
250 g odmrznutog lisnatog testa150 g mešanog barenog povrća (grašak, šargarepa, boranija, kukuruz...)
2 kašičice majoneza
pola kašičice senfa
1 manji kiseli krastavac
30 g trapista
so i biber, po želji
peršunov list za ukrašavanje
Postupak:
- Rernu zagrejati na 180°C.
- Lisnato testo razviti u pravougaonik približnih dimenzija 25 x 25 cm, debljine oko 2-3 mm. Testo nožem iseći na kvadrate dimenzija oko 6 x 6 cm. Svaki kvadrat pažljivo smestiti u modlicu za mafine. Prstima namestiti da "sedne" na dno, a uglovi kvadrata treba da dodiruju zidove modlice i da gledaju na gore. Važno je izbegavati preterano stiskanje. Peći oko 15 minuta.
- U manjoj činiji pomešati bareno povrće (treba da bude isečeno na sitno), majonez, senf, sitno iseckan kiseli krastavac i sitno iseckan trapist. Posoliti i pobiberiti, po želji.
- Salatom puniti ohlađene korpice. Ukrasiti peršunovim listom.
No comments:
Post a Comment