Thursday, 30 March 2017

KORPICE SA SALATOM OD MEŠANOG POVRĆA


Korpice sa salatom od mešanog povrća su hladno predjelo koje je posebno pogodno za rođendane, žurke ili uopšte proslave sa samoposluživanjem. Taman stanu u ruku i odgovaraju veličini dva-tri zalogaja. Korpice se prave od lisnatog testa i važno je da se dobro ohlade pre nego što se nafiluju. Salata je po sastojcima slična ruskoj salati, ali je manje kremasta da fil ne bi razmekšao korpicu.

Dobijena količina: oko 16 korpica


Potrebno vreme:

20' - da se pripremi
oko 15' - da se ispeče


Sastojci:

250 g odmrznutog lisnatog testa
150 g mešanog barenog povrća (grašak, šargarepa, boranija, kukuruz...)
2 kašičice majoneza
pola kašičice senfa
1 manji kiseli krastavac
30 g trapista
so i biber, po želji
peršunov list za ukrašavanje


Postupak:

  • Rernu zagrejati na 180°C. 
  • Lisnato testo razviti u pravougaonik približnih dimenzija 25 x 25 cm, debljine oko 2-3 mm. Testo nožem iseći na kvadrate dimenzija oko 6 x 6 cm. Svaki kvadrat pažljivo smestiti u modlicu za mafine. Prstima namestiti da "sedne" na dno, a uglovi kvadrata treba da dodiruju zidove modlice i da gledaju na gore. Važno je izbegavati preterano stiskanje. Peći oko 15 minuta. 
  • U manjoj činiji pomešati bareno povrće (treba da bude isečeno na sitno), majonez, senf, sitno iseckan kiseli krastavac i sitno iseckan trapist. Posoliti i pobiberiti, po želji. 
  • Salatom puniti ohlađene korpice. Ukrasiti peršunovim listom.

No comments:

Post a Comment