Thursday 15 September 2016

PILEĆI BATACI U SOSU OD LIMUNA I SENFA



Pileći bataci koji se brzo i jednostavno pripremaju. Posluženi uz povrće i/ili pirinač i salatu čine ceo obrok.
Do sada su se svima koji su ih probali - dopali. :-)

Dobijena količina: 4 porcije

Potrebno vreme:

30' - priprema
35' - pečenje

Sastojci:

8 komada pilećih bataka
2 kašike senfa
1 kašika majoneza
narendana kora jednog limuna
1 kašika limunovog soka
pola kašičice origana
2-3 masline, isečene na tanke kolutove
1 čen belog luka, sitno iseckan
1 kašičica peršunovog lista, sitno seckanog
so i biber, po želji

Priprema:

  • Zagrejati rernu na 200°C. 
  • Sa pilećih bataka skinuti kožu, oprati batake vodom i utapkati papirnim ubrusom. 
  • Činiju koja će ići u rernu tanko premazati uljem i poređati batake. 
  • U manjoj posudi pomešati senf, majonez, limunov sok, koru limuna, origano, beli luk i, po želji, so i biber. Dobijenom mešavinom premazati batake. Posuti ih peršunovim listom. 
  • Peći u rerni oko 35 do 40 minuta. Prijatno!

PREDLOG: Najjednostavniji način za uklanjanje kože sa bataka je upotrebom kuhinjskih ubrusa, jer na taj način ne klizi niz prste. Najpre oštar nož podvući po pileću kožu, pa je zaseći. Potom, jednim ubrusom uhvatiti za kost, a drugim ubrusom za kožu i vući od mesnatog dela ka kosti. Preostala koža okolo kosti može se ukloniti kuhinjskim makazama, koje nakon toga obavezno treba oprati toplom vodom i deterdžentom. 

No comments:

Post a Comment