Mirisom me asociraju na Mediteran. Dok su se pekli, kuća je mirisala na obale Grčke. Nije loše za jedno tmurno, kanadsko popodne. :-)
Dobijena količina: 12 mafina
Potrebno vreme:
30' - priprema
25'-30' - pečenje
Sastojci:
Za testo
280 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
pola kašičice soli
2 supene kašike šećera
1 supena kašika rendane limete
1 supena kašika sitno seckane, sveže majčine dušice
2 jajeta
300 g kiselog mleka
80 ml ulja
100 g krem sira
Za posipanje
1 supena kašika suncokretovih semenki
1 supena kašika parmezana
1 supena kašika sitno seckane majčine dušice
Postupak:
- Zagrejati rernu na 180°C.
- Nauljiti modlice za mafine i staviti kalup sa strane.
- U velikoj činiji prosejati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati šećer, rendanu limetu i majčinu dušicu. Sve promešati.
- U drugoj činiji umutiti jaja, dodati kiselo mleko i ulje, i ujednačiti smesu. Ovom smesom preliti suve sastojke i izmešati viljuškom taman toliko se da se svi suvi sastojci navlaže. Ne treba previše mutiti.
- Usitniti krem sir, na kockice ili grudvice. Umešati u smesu.
- Raspodeliti smesu po modlicama tako da se napuni svega ⅔ svake modlice. Testo za svaki mafin posuti semenkama suncokreta, pa parmezanom i majčinom dušicom.
- Peći oko 25-30 minuta. Pre vađenja iz kalupa, ostaviti da se prohlade oko 5 minuta. Prijatno!
No comments:
Post a Comment