Sunday, 25 September 2016

MAFINI SA KREM SIROM, LIMETOM I MAJČINOM DUŠICOM


Mirisom me asociraju na Mediteran. Dok su se pekli, kuća je mirisala na obale Grčke. Nije loše za jedno tmurno, kanadsko popodne. :-)

Dobijena količina: 12 mafina

Potrebno vreme:

30' - priprema
25'-30' - pečenje

Sastojci:

Za testo
280 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
2 supene kašike šećera
1 supena kašika rendane limete
1 supena kašika sitno seckane, sveže majčine dušice
2 jajeta
300 g kiselog mleka
80 ml ulja
100 g krem sira

Za posipanje
1 supena kašika suncokretovih semenki
1 supena kašika parmezana
1 supena kašika sitno seckane majčine dušice

Postupak:

  • Zagrejati rernu na 180°C.
  • Nauljiti modlice za mafine i staviti kalup sa strane. 
  • U velikoj činiji prosejati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati šećer, rendanu limetu i majčinu dušicu. Sve promešati. 
  • U drugoj činiji umutiti jaja, dodati kiselo mleko i ulje, i ujednačiti smesu. Ovom smesom preliti suve sastojke i izmešati viljuškom taman toliko se da se svi suvi sastojci navlaže. Ne treba previše mutiti. 
  • Usitniti krem sir, na kockice ili grudvice. Umešati u smesu. 
  • Raspodeliti smesu po modlicama tako da se napuni svega ⅔ svake modlice. Testo za svaki mafin posuti semenkama suncokreta, pa parmezanom i majčinom dušicom. 
  • Peći oko 25-30 minuta. Pre vađenja iz kalupa, ostaviti da se prohlade oko 5 minuta. Prijatno!

No comments:

Post a Comment