Kapreze salata izgledom podseća na italijansku trobojku. Nosi naziv po ostrvu Kapri, u tirenskom moru i pravi se od svežih namirnica - paradajza, mocarele i bosiljka, a prelije se maslinovim uljem.
Pripremila sam je u malo drugačijem izdanju - kao ražnjiće. Ova varijacija je pogodna za skupove i žurke sa samoposluživanjem. Svojim jakim bojama će sigurno osvežiti ostalo pripremljeno posluženje.
Dobijena količina: 20 komada
Potrebno vreme:
40' - pripremanajmanje 60' - hlađenje i mariniranje
Sastojci:
20 komada čeri paradajza20 komada mini mocarele (ili dve velike isečene na 20 komada)
oko 40 listića svežeg bosiljka
2 sk maslinovog ulja
½ kk origana
1 sk peršuna
so i biber, po želji
Priprema:
- U manjoj činiji pomešati maslinovo ulje, origano, sitno iseckan peršun i, po želji, so i biber. Ubaciti mocarele i promešati. Staviti u frižider da se marinira najmanje sat vremena.
- Svaki čeri paradajz prepoloviti. Na čačkalicu nanizati najpre prvu polutku paradajza, potom listić bosiljka, mocarelu, još jedan listić bosiljka i završiti drugom polutkom paradajza. Nastaviti dok se ne utroše namirnice. Prijatno!
No comments:
Post a Comment