Tek je blago sladak, ali je punog ukusa. Privlačnog je izgleda i može se kombinovati sa brojnim vrstama voća. Ja sam za ovu priliku koristila trešnje, ali odličan je i sa bananama, kajsijama, narom...
Dobijena količina: 4 porcije
Potrebno vreme:
10' - pripremapreko noći - hlađenje
Sastojci:
500 ml mleka (kravljeg, bademovog, kokosovog, sojinog, pirinčanog...)90 g čije
30 g nezaslađenog kakao praha
2-3 sk meda
1 kk cimeta
prstohvat soli
1 kk vanile
oko 20 komada trešanja (očišćenih od koštica i isečenih na šestine)
30 g proprženih bademovih listića (ili lešnika ili neslanih pistaća)
listovi nane (opciono)
Priprema:
- U činiji žicom izmešati sve sastojke osim trešanja, bademovih listića i nane.
- Deo trešanja posuti po dnu čaša.
- Razliti smesu po čašama.
- Čaše pokriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoće.
- Sutradan posuti preostalim trešnjama i bademom; ukrasiti nanom. Prijatno!
PREDLOG: Ovaj puding se može pripremiti sa gotovo svakom vrstom svežeg voća.
No comments:
Post a Comment