Friday 12 August 2016

ČOKOLADNI PUDING OD ČIJE SA SVEŽIM TREŠNJAMA


Tek je blago sladak, ali je punog ukusa. Privlačnog je izgleda i može se kombinovati sa brojnim vrstama voća. Ja sam za ovu priliku koristila trešnje, ali odličan je i sa bananama, kajsijama, narom...

Dobijena količina: 4 porcije

Potrebno vreme:

10' - priprema
preko noći - hlađenje

Sastojci:

500 ml mleka (kravljeg, bademovog, kokosovog, sojinog, pirinčanog...)
90 g čije
30 g nezaslađenog kakao praha
2-3 sk meda
1 kk cimeta
prstohvat soli
1 kk vanile
oko 20 komada trešanja (očišćenih od koštica i isečenih na šestine)
30 g proprženih bademovih listića (ili lešnika ili neslanih pistaća)
listovi nane (opciono)

Priprema:

  • U činiji žicom izmešati sve sastojke osim trešanja, bademovih listića i nane. 
  • Deo trešanja posuti po dnu čaša. 
  • Razliti smesu po čašama. 
  • Čaše pokriti folijom i ostaviti u frižideru da prenoće. 
  • Sutradan posuti preostalim trešnjama i bademom; ukrasiti nanom. Prijatno!
PREDLOG: Ovaj puding se može pripremiti sa gotovo svakom vrstom svežeg voća.

No comments:

Post a Comment