Kanapei su odličan izbor za posluženje kada imate veliko društvo. Najčešće se prave od hleba, tosta ili krekera, a meni se ova verzija dopada zbog neuobičajene osnove - kriške svežeg krastavca. Mogu se delimično pripremiti dan unapred: nadev može da "prenoći" u frižideru, a neposredno pre služenja se iseku krastavci i ukrase.
Dobijena količina: 40 komada
Potrebno vreme: 40 minuta
Sastojci:
400 g svežih krastavaca
250 g krem sira (npr. Philadelphia)
200 g iseckane praške šunke
1 kašika kisele pavlake
1 kašika majoneza
1 kašičica limunovog soka
½ kašičice origana
1 kašika iseckanog vlašca
1 kašika iseckanog peršunovog lista
sitno sečena ljuta paprika za ukrašavanje
Postupak:
- Oprati krastavce i iseči ih na kolutove debljine 5-6 mm.
- U činiji mikserom mutiti krem sir dok sasvim ne omekša. Dodati komadiće praške šunke, kiselu pavlaku, majonez, limunov sok, origano, vlašac i peršun. Mutiti dok se sastojci ne izmešaju ravnomerno.
- Na svaki kotur krastavca staviti jednu kašičicu smese.
- Ukrasiti sitnim komadima ljute papričice. Prijatno!
VARIJACIJA: Umesto praške šunke, može se staviti ista količina dimljenog lososa, a umesto ljutom papričicom, kanapei se mogu ukrasiti i listovima mirođije ili peršuna.
PREDLOG: Neke sorte krastavaca u sebi sadrže mnogo više vode nego druge. Ako koristite takav, vodeniji krastavac, onda pre nego što na kolutove krenete da stavljate smesu od krem sira, predlažem da na krastavac blago naslonite kuhinjski papirni ubrus da bi se upio višak puštene tečnosti.
No comments:
Post a Comment