Monday 20 June 2016

ŠPARGLE U SPIRALI


Ukusno predjelo šik izgleda koje ne sadrži mnogo kalorija. Ne zahteva posebno vreme za pripremu i iako je najukusnije dok je toplo, u potpunosti je prihvatljivo posluženje i nekoliko sati nakon pripreme.

Dobijena količina: 20 komada

Potrebno vreme: 

30' - priprema
15' - pečenje

Sastojci:

20 stabljika špargli
20 šnita šunke
oko 150 g lisnatog testa

Priprema:

  • Špargle oprati i odseći im tvrde, "drvenaste" krajeve. 
  • U dublji tiganj ili plitku šerpu sipati vodu do visine oko 1 cm i pustiti je da provri. U ključalu vodu spustiti špargle i kuvati ih oko 3-4 minuta, dok malo ne smekšaju. Izvaditi ih iz ključale vode, odmah potom potopiti u hladnu vodu, izvaditi i osušiti ih utapkavanjem papirnim ubrusom ili čistom kuhinjskom krpom. 
  • Lisnato testo razvući u pravougaonik debljine oko 2-3 mm. Nožem iseći na trake, širine oko 1.5 cm. 
  • Svaku stabljiku špragle najpre obmotati šnitom šunke, a potom šunku spiralno obmotati trakom lisnatog testa. 
  • Dobijene "štapiće" ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Pleh staviti u rernu ugrejanu na 200°C i peći oko 15'.
  • Špargle u spirali se mogu služiti i hladne i tople. Prijatno!

No comments:

Post a Comment