Dobijena količina: 18 komada
Potrebno vreme:
30' - priprema10' - pečenje
Sastojci:
2 jajeta2 sk šećera
1 sk prah šećera
1 sk narendane pomorandžine kore
1 sk soka od pomorandže
70 g brašna
1 kk praška za pecivo
70 g otopljenog putera
prah šećer za posipanje
Priprema:
- U činiji, mikserom oko 5' mutiti jaja, šećer, prah šećer i narendanu pomorandžinu koru. Smesa treba da postane vrlo svetla. Skloniti mikser.
- Brašno i prašak za pecivo prosejati tri puta i potom prosejati preko smese sa jajima. Otopljen puter i sok uliti u činiju, niz obod. Polako mešati varjačom dok se se sve ne ujednači.
- Podmazati pleh za madlene. U svaku modlicu sipati jednu supenu kašiku smese. Pleh staviti u zagrejanu rernu i peći na 200°C oko 10'.
- Izvaditi pleh iz rerne, a odmah zatim izvaditi i madlene iz modlica i staviti ih da se hlade na rešetku koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Kad se ohlade, posuti ih prah šećerom. Prijatno!
Upravo pravila,savrseno je. Trebala sam duplu meru,ovo se caskom pojelo :)
ReplyDeletePosebno mi je drago! Sledeći put, onda, veća činija. :-) Mogu se koristiti i limun ili limeta umesto pomorandže.
Delete