Wednesday 15 June 2016

MADLENE SA POMORANDŽOM


Fino posluženje uz popodnevni čaj.

Dobijena količina: 18 komada

Potrebno vreme:

30' - priprema
10' - pečenje

Sastojci:

2 jajeta
2 sk šećera
1 sk prah šećera
1 sk narendane pomorandžine kore
1 sk soka od pomorandže
70 g brašna
1 kk praška za pecivo
70 g otopljenog putera
prah šećer za posipanje

Priprema:

  • U činiji, mikserom oko 5' mutiti jaja, šećer, prah šećer i narendanu pomorandžinu koru. Smesa treba da postane vrlo svetla. Skloniti mikser. 
  • Brašno i prašak za pecivo prosejati tri puta i potom prosejati preko smese sa jajima. Otopljen puter i sok uliti u činiju, niz obod. Polako mešati varjačom dok se se sve ne ujednači. 
  • Podmazati pleh za madlene. U svaku modlicu sipati jednu supenu kašiku smese. Pleh staviti u zagrejanu rernu i peći na 200°C oko 10'. 
  • Izvaditi pleh iz rerne, a odmah zatim izvaditi i madlene iz modlica i staviti ih da se hlade na rešetku koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Kad se ohlade, posuti ih prah šećerom. Prijatno!

2 comments:

  1. Upravo pravila,savrseno je. Trebala sam duplu meru,ovo se caskom pojelo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Posebno mi je drago! Sledeći put, onda, veća činija. :-) Mogu se koristiti i limun ili limeta umesto pomorandže.

      Delete