Sunday, 19 June 2016

NEUTRALNI MAFINI SA BOROVNICAMA


Ovi mafini nisu ni slatki ni slani. Zahvaljujući neodređenosti ukusa mogu se služiti u slanom izdanju uz puter, masline, sireve i nareske, ali i u slatkoj varijanti, uz voćnu salatu, voćni jogurt ili džemove. Takođe, mogu se praviti u brojnim varijacijama: sa ribizlama, kupinama, malinama...

Dobijena količina: 12 komada

Potrebno vreme:

20' - priprema
oko 25' - pečenje

Sastojci:

220 g brašna
3½ kk praška za pecivo
½ kk soli
2 sk šećera
1 jaje
180 ml mleka
75 g otopljenog putera
150 g svežih borovnica

Priprema:

  • Podmazati samo dno modlica za mafine, prečnika 6 cm, i rernu zagrejati na 200°C. 
  • U većoj činiji prosejati brašno, šećer, so i prašak za pecivo, a potom dodati borovnice. 
  • U manjoj činiji ulupati jaje, dodati mleko i otopljeni puter i sve dobro sjediniti.  
  • Sadržinu manje činije sipati u činiju sa suvim sastojcima. Mešati viljuškom toliko da se nakvase suvi sastojci. Prilikom mešanja voditi računa da se borovnice ne raspadnu. Dobiće se gromuljičava smesa. 
  • Razliti smesu u modlice, tako da se napuni svega ⅔ svake modlice. Peći oko 20-25', dok ne porumene. Služiti ih tople. Prijatno!

No comments:

Post a Comment