Ovi mafini nisu ni slatki ni slani. Zahvaljujući neodređenosti ukusa mogu se služiti u slanom izdanju uz puter, masline, sireve i nareske, ali i u slatkoj varijanti, uz voćnu salatu, voćni jogurt ili džemove. Takođe, mogu se praviti u brojnim varijacijama: sa ribizlama, kupinama, malinama...
Dobijena količina: 12 komada
Potrebno vreme:
20' - pripremaoko 25' - pečenje
Sastojci:
220 g brašna3½ kk praška za pecivo
½ kk soli
2 sk šećera
1 jaje
180 ml mleka
75 g otopljenog putera
150 g svežih borovnica
Priprema:
- Podmazati samo dno modlica za mafine, prečnika 6 cm, i rernu zagrejati na 200°C.
- U većoj činiji prosejati brašno, šećer, so i prašak za pecivo, a potom dodati borovnice.
- U manjoj činiji ulupati jaje, dodati mleko i otopljeni puter i sve dobro sjediniti.
- Sadržinu manje činije sipati u činiju sa suvim sastojcima. Mešati viljuškom toliko da se nakvase suvi sastojci. Prilikom mešanja voditi računa da se borovnice ne raspadnu. Dobiće se gromuljičava smesa.
- Razliti smesu u modlice, tako da se napuni svega ⅔ svake modlice. Peći oko 20-25', dok ne porumene. Služiti ih tople. Prijatno!
No comments:
Post a Comment