Friday, 10 June 2016

PUDING OD SIRA I ČOKOLADE


Brz. Lak. Kremast.

Dobijena količina: 4 porcije

Potrebno vreme:

15' - priprema
60' - hlađenje

Sastojci:

100 g čokolade za kuvanje
200 g rikote (ili sira Jocca)
60 ml mleka
½ kk arome vanile
sveže voće za ukrašavanje, po želji
bademovi listići za ukrašavanje, po želji

Priprema:

  • Na pari otopiti čokoladu. Dodati joj mleko i aromu vanile i mešati dok se smesa ne ujednači. 
  • Čokoladnu smesu i sir staviti u činiju i mutiti štapnim mikserom sve dok nova smesa ne postane homogena i kremasta. 
  • Razliti u čaše ili ćase i staviti u frižider da se hladi najmanje sat vremena. 
  • Pre služenja, po želji, ukrasiti svežim voćem i/ili bademovim listićima. Prijatno!

No comments:

Post a Comment