Dobijena količina: 4 porcije
Potrebno vreme:
10' - priprema30' - mirovanje
8h - hlađenje
Sastojci:
250 ml nezaslađenog bademovog mleka250 ml kiselog mleka
2-3 sk meda
1 kk arome vanile
prstohvat soli
½ kk cimeta
45 g čija semena
20 g proprženih bademovih listića
12 jagoda, očišćenih i isečenih na četvrtine
Priprema:
- U činiji žicom sjediniti bademovo mleko, kiselo mleko, med, aromu vanile, cimet i prstohvat soli. Dovoljno je samo ujednačiti smesu, nema potrebe za prekomernim mućenjem.
- Umutiti i čija seme i ostaviti pola sata da odstoji.
- Promešati smesu i razliti je u čaše ili ćase. Prekriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
- Narednog dana ukrasiti jagodama i bademom. Prijatno!
PREDLOG: "Najsvileniji" ukus se dobija upotrebom bademovog mleka sa aromom vanile. No, nećete pogrešiti ni ako koristite obično bademovo mleko, ili bilo koju drugu vrstu mleka (kravlje, sojino, pirinčano, kokosovo...)
VARIJACIJA: Ovaj puding se može kombinovati i sa pasiranim voćem, na primer pasiranim breskvama ili mangom. Voće staviti na dno čaše, a preko voća preliti stegnuti puding od čije. Po želji ukrasiti.
VARIJACIJA: Ovaj puding se može kombinovati i sa pasiranim voćem, na primer pasiranim breskvama ili mangom. Voće staviti na dno čaše, a preko voća preliti stegnuti puding od čije. Po želji ukrasiti.
No comments:
Post a Comment