Thursday 14 July 2016

PUDING OD ČIJE

Ovaj puding može biti i doručak i dezert. Izuzetno se lako priprema i vrlo je blagog ukusa.

Dobijena količina: 4 porcije

Potrebno vreme:

10' - priprema
30' - mirovanje
8h - hlađenje

Sastojci:

250 ml nezaslađenog bademovog mleka
250 ml kiselog mleka
2-3 sk meda
1 kk arome vanile
prstohvat soli
½ kk cimeta
45 g čija semena
20 g proprženih bademovih listića
12 jagoda, očišćenih i isečenih na četvrtine

Priprema:

  • U činiji žicom sjediniti bademovo mleko, kiselo mleko, med, aromu vanile, cimet i prstohvat soli. Dovoljno je samo ujednačiti smesu, nema potrebe za prekomernim mućenjem. 
  • Umutiti i čija seme i ostaviti pola sata da odstoji. 
  • Promešati smesu i razliti je u čaše ili ćase. Prekriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru. 
  • Narednog dana ukrasiti jagodama i bademom. Prijatno!
PREDLOG: "Najsvileniji" ukus se dobija upotrebom bademovog mleka sa aromom vanile. No, nećete pogrešiti ni ako koristite obično bademovo mleko, ili bilo koju drugu vrstu mleka (kravlje, sojino, pirinčano, kokosovo...)

VARIJACIJA: Ovaj puding se može kombinovati i sa pasiranim voćem, na primer pasiranim breskvama ili mangom. Voće staviti na dno čaše, a preko voća preliti stegnuti puding od čije. Po želji ukrasiti.


No comments:

Post a Comment