Saturday 2 July 2016

MAFINI SA JAGODAMA


Blago su slatki i pogodni za doručak ili za užinu. Najukusniji su na dan pripreme, dok su još topli, ali mogu se jesti i dan kasnije, naročito ako se podgreju.

Dobijena količina: 12 komada

Potrebno vreme:

30' - priprema
20-25' - pečenje

Sastojci:

400 g brašna
120 g šećera
1 sk praška za pecivo
100 g otopljenog putera
3 jajeta
250 ml mleka
200 g očišćenih i iseckanih jagoda
prah šećer za posipanje

Priprema:


  • Rernu zagrejati na 200°C. 
  • U velikoj činiji prosejati brašno i prašak za pecivo, a potom dodati šećer. Promešati. 
  • U drugoj činiji umutiti jaja, otopljeni puter i mleko. 
  • Sadržinu činije sa jajima spojiti sa suvim sastojcima. Mešati viljuškom tek da se svi suvi sastojci nakvase. 
  • Polako i pažljivo u testo umešati jagode. 
  • Uljem namazati samo dno modlica za mafine. Kašikom sipati testo u modlice tako da popune svega ⅔ zapremine svake modlice. 
  • Peći oko 25', dok ne porumene. Posuti prah šećerom i služiti dok su tople. Prijatno!


Napomena: U našoj kući se slatko rado jede, ali ne volimo naročito slatka jela. Stoga ja pripremam blago i umereno slatke kolače i dezerte, pa su i ovi mafini tek blago slatki. Ako više volite intenzivniji šećerni ukus, za potrebe ovog recepta stavite oko 200 g šećera.


No comments:

Post a Comment