Blago su slatki i pogodni za doručak ili za užinu. Najukusniji su na dan pripreme, dok su još topli, ali mogu se jesti i dan kasnije, naročito ako se podgreju.
Dobijena količina: 12 komada
Potrebno vreme:
30' - priprema20-25' - pečenje
Sastojci:
400 g brašna120 g šećera
1 sk praška za pecivo
100 g otopljenog putera
3 jajeta
250 ml mleka
200 g očišćenih i iseckanih jagoda
prah šećer za posipanje
Priprema:
- Rernu zagrejati na 200°C.
- U velikoj činiji prosejati brašno i prašak za pecivo, a potom dodati šećer. Promešati.
- U drugoj činiji umutiti jaja, otopljeni puter i mleko.
- Sadržinu činije sa jajima spojiti sa suvim sastojcima. Mešati viljuškom tek da se svi suvi sastojci nakvase.
- Polako i pažljivo u testo umešati jagode.
- Uljem namazati samo dno modlica za mafine. Kašikom sipati testo u modlice tako da popune svega ⅔ zapremine svake modlice.
- Peći oko 25', dok ne porumene. Posuti prah šećerom i služiti dok su tople. Prijatno!
Napomena: U našoj kući se slatko rado jede, ali ne volimo naročito slatka jela. Stoga ja pripremam blago i umereno slatke kolače i dezerte, pa su i ovi mafini tek blago slatki. Ako više volite intenzivniji šećerni ukus, za potrebe ovog recepta stavite oko 200 g šećera.
No comments:
Post a Comment