Dobijena količina: za 4 osobe
Potrebno vreme: 55'
Sastojci:
700g crnog luka
3 čena belog luka
40g putera
kašika ulja
kašika sveže majčice dušice
2 kašike šećera
4 kašike balzamika ili vinskog sirćeta
4 ravne kašike brašna
litar vode
2 kocke za supu
200g hleba isečenog na kriške
150g rendanog tvrdog sira, najbolje dimljenog
biber, po želji
Postupak:
- Sav luk oljuštiti i iseći na sitno.
- U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, otopiti puter i maslinovo ulje. U šerpu staviti sav luk, majčinu dušicu, balzamiko i šećer. Ostaviti na vatri 18-20', uz povremeno mešanje. Luk će se karamelizovati, omekšati i potamneti.
- Preko luka posuti brašno i mešati dok se brašno ne zalepi za luk. U šerpu sipati litar vode i ubaciti kocke za supu. Pojačati vatru da čorba provri, pa je ponovo smanjiti i ostaviti čorbu da se krčka oko 10'.
- Dok se čorba kuva, rernu zagrejati na 200 C. Na pleh obložen papirom za pečenje poređati hleb, preko njega staviti narendani sir i biber, po želji. Peći oko 10' ili dok se hleb ne stvrdne i sir ne istopi.
- Vrelu čorbu sipati u tanjir i u nju staviti parčad hleba sa zapečenim sirom.
No comments:
Post a Comment