Sunday, 6 December 2020

SALATA OD PEČENE BUNDEVE I MEŠANE ZELENE SALATE

Dobijena količina: za 2 osobe

Ukupno vreme pripreme: 35 minuta

Sastojci:

80g salate (rukola, radič, mladi spanać, matovilac, potočarka...)

300g očišćene, sirove bundeve

šaka pečenih badema, grubo isečenih

2 kašike rendanog parmezana

biber i so, po želji

3 kašike maslinovog ulja

kašika balzamika

Postupak:

  • Rernu zagrejati na 200 C. Pleh obložiti papirom za pečenje.
  • Bundevu iseći na komade veličine 2 x 2 cm, preliti kašikom maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti, po želji. Rasporediti komade bundeve po papiru za pečenje tako da se komadi ne preklapaju. Peći oko 30' ili dok bundeva ne promeni boju i ne omekša (može se proveriti viljuškom).
  • Dok se bundeva peče, napraviti jednostavnu marinadu tako što se u maloj posudi promešaju preostale dve kašike maslinovog ulja, balzamiko, so i biber, po želji. 
  • Opranu salatu staviti u veliku činiju, dodati joj marinadu, isečene pečene bademe, parmezan i pečenu bundevu. Sve promešati i poslužiti.

No comments:

Post a Comment