Tuesday 31 January 2017

POVRĆE SA PARMEZANOM I RUZMARINOM


Povrće sa parmezanom i ruzmarinom mi je među omiljenim načinima pripreme povrća. Kombinacija grilovanog povrća i parmezana je odlična, a postupak ne zahteva mnogo vremena ni angažovanja. Gotovo jelo je atraktivnog izgleda, a zahvalno je za razne vrste povrća. Ovom prilikom sam koristila žutu i crvenu papriku, mladu tikvicu, crveni luk i krompir, ali odlično ispadnu i plavi patlidžan, špargla, slatki krompir, cikorija, paradajz...

Dobijena količna: za 4 osobe

Potrebno vreme:

15' - priprema
40' - pečenje

Sastojci:

350 g paprika
250 g mladih tikvica
250 g krompira
150 g crvenog luka
3 kašike maslinovog ulja
so i biber, po želji
2 kašike prezle
4 kašike parmezana
1 kašika sitno seckanog svežeg ruzmarina


Postupak:

  • Rernu zagrejati na 180°C. Veliki pleh obložiti slojem aluminijumske folije, pa potom papirom za pečenje. 
  • Povrće oprati. Paprikama ukloniti peteljke i semenke, pa ih iseći po želji. Tikvice iseći na kolutove debljine od oko 8-10 mm. Krompir oljuštiti i iseći na pločice debljine oko 3 mm. Crveni luk oljuštiti i iseći na šestine. Povrće poređati preko papira za pečenje. Po želji ga posoliti i pobiberiti, pa potom preliti maslinovim uljem. Peći u rerni najpre oko 30 minuta. 
  • Pomešati prezlu, parmezan i ruzmarin. Izvaditi povrće iz rerne i ravnomerno ga posuti suvom mešavinom. Vratiti u rernu na još oko dodatnih 10 minuta. Poslužiti toplo. 

No comments:

Post a Comment